Prijzenoorlog rond Modern Warfare 2 in Engeland | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De standaardeditie van Modern Warfare 2 kost in plaats van 54,99 pond (ongeveer 62 euro) bij ASDA bijvoorbeeld slechts 32 pond (ongeveer 36 euro). Sainbury's heeft de prijs als reactie hierop verlaagd naar 26 pond (ongeveer 29 euro), terwijl Tesco hier nog een Britse pond onder is gaan zitten.

Het is niet de eerste keer dat Britse supermarkten stunten met de prijs van nieuwe games. Zo lag FIFA 10 bij Tesco voor 25 pond in de schappen en kostte Operation Flashpoint: Dragon Rising vanaf de eerste dag bij ASDA slechts 27 pond. Deze supermarkt gaf al eens aan belangrijke games onder de inkoopprijs te verkopen, om klanten veel waar voor hun geld te geven. Dit tot ongenoegen van gameshops, die niet met deze prijzen kunnen concurreren.

Te vroeg

Modern Warfare 2 mag niet voor 10 november verkocht worden, enkele winkels in Groot-Brittanië en Amerika verkopen het spel echter al sinds vorige week. De Nederlandse gameshop Next-Level kondigde afgelopen vrijdag ook aan het spel die dag al in de verkoop te gaan gooien, maar zag hier op last van uitgever Activision van af.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou