Precursor Games-oprichter veroordeeld voor bezit kinderporno | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

McCulloch is door de Amerikaanse jury veroordeeld tot twaalf maanden celstraf. Hij zit sinds 27 juni 2013 in hechtenis. Daarnaast komt hij voor de komende twintig jaar op een lijst van zedendelinquent te staan en mag hij geen contact hebben met iedereen die jonger is dan zestien jaar.

McCulloch had foto's en video's op zijn computer staan van jonge jongetjes die seksuele activiteiten met volwa en vrouwen verrichten. Ook wordt McCulloch verdacht van aanranding, gedwongen opsluiting en het (in)direct aanraken van kinderen met seksuele bedoelingen. Volgende maand zal de Amerikaanse jury zich uitspreken over de aanklachten.

Precursor Games

Na de arrestatie heeft Precursor Games per direct afstand gedaan van McCulloch. De gamestudio werkte aan ex-Kickstarter-project Shadow of the Eternals, maar heeft de ontwikkeling door omstandigheden op een lager pitje gezet.

In de periode voor Precursor Games maakte McCulloch deel uit van de gameontwikkelaar Silicon Knights die onder andere titels als Metal Gear Solid: The Twin Snakes op hun naam hebben staan.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou