Porsche komt naar Assetto Corsa | Gamer.nl

Porsche komt naar Assetto Corsa | Gamer.nl

Assetto Corsa krijgt er een nieuw automerk bij: Porsche. Het is een primeur: Porsche heeft al langere tijd een exclusiviteitsdeal met uitgever Electronic Arts. Ontwikkelaar Kunos Simulazioni toont een teaser op zijn blog.

De Porsches worden verdeeld in twee dlc-pakketten die "de meest iconische, authentieke en geweldige auto's bevatten die Porsche ooit heeft gemaakt", schrijft Kunos Simulazioni.

De ontwikkelaar wil de Porsches "tot in het allerkleinste detail reproduceren met maximale precisie." De dlc moet in de herfst van 2016 uitkomen op pc en consoles. In augustus komt de racesimulator voor het eerst uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Welkom terug
Als onderdeel van de samenwerking met Porsche zijn de nieuwste modellen bij verscheidene Porsche-dealers en -centra te besturen.

Tot slot schrijft de ontwikkelaar "Welkom terug, Porsche", wat mogelijk doelt op de lange absentie van Porsche in racesims. De autofabrikant heeft namelijk een exclusiviteitsdeal met uitgever Electronic Arts, waardoor alleen racespellen van EA zelf Porsches mochten bevatten. Deze deal zou dit jaar verlopen, al is dit niet bevestigd.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou