Poolse regering opent Minecraft-server om kinderen binnen te houden

Poolse regering opent Minecraft-server om kinderen binnen te houden

Normaal is de politiek op zoek naar mogelijkheden om kinderen naar buiten te krijgen, maar nu met het coronavirus is juist het tegenovergestelde aan de gang. Zo heeft de Poolse regering een Minecraft-server gemaakt, waar Poolse kinderen gebruik van kunnen maken nu de scholen dicht zijn.

Op 11 maart nam de Poolse regering strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle scholen, musea en bioscopen sloten vanaf dat moment. Om kinderen te vermaken heeft de Poolse regering in samenwerking met de Neverlight Association de Minecraft-server Grarantanna gelanceerd.

Grarantanna is van oorsprong een online omgeving waar scholieren verschillende activiteiten kunnen ondernemen met anderen. Zo zijn er verschillende webinars en quizzen over onder andere de Poolse geschiedenis en geografie. Daarnaast worden er online table top-rpg-sessies georganiseerd.

In de Minecraft-versie van de omgevingElke speler krijgt hierbij een stuk grond van 60 bij 60 blokken, waar ze kunnen bouwen wat ze willen. De dertig beste creaties worden op 30 maart tentoongesteld en de winnaars worden beloond met prijzen.

Grarantanna is alleen beschikbaar in Polen. Hoe lang de Minecraft-server online blijft is nog niet bekend.

Minecraft

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het maken van gladde muurtjes :P

0

Aanbevolen voor jou