Hoewel nog steeds veel games in Amerika en West-Europa ontwikkeld worden, begint ook in Oost-Europese de game-industrie op te bloeien. De reden dat er veel ontwikkelaars in deze landen uit de grond springen, is dat de kosten voor het developen van een game veel lager zijn. Zo werd het briljante Mafia maar voor een half miljoen euro ontwikkeld, terwijl een beetje game in Amerika toch wel minstens het driedubbele kost.

Heaven X is een ontwikkelaar die in een van deze Oost-Europese landen ligt, Polen om precies te zijn. Hoewel de naam van de ontwikkelaar eerder doet denken aan een goedkope sexsite, is men daadwerkelijk bezig om een aantal games op de markt te brengen.

Kort en bondig heeft men vandaag drie van de titels die men in productie heeft aangekondigd, waaronder twee actie adventure games voor 'jongere spelers' en een science-fiction First Person Shooter, die gebaseerd is op 'de Magnum Engine'. Deze engine werd ook gebruikt voor een eerdere game van Heaven X, Kokomando genaamd, waarvan een screenshot hieronder afgebeeld is.

Screenshots van de drie vandaag aangekondigde games zijn namelijk nog niet beschikbaar, evenals verdere informatie over de spellen. Heaven X belooft ons binnenkort meer details over de titels aan te bieden.