Achttien gyms in Pokémon Sword en Shield

Achttien gyms in Pokémon Sword en Shield

Volgens Shigeru Ohmori, directeur van Gamefreak, zijn er achttien speelbare gyms op Pokémon Sword en Shield. De volgorde van de gyms verschilt in de beide versies en er wordt ook onderscheid gemaakt in twee gym-klassen.

De nieuwe Pokémon-game maakt onderscheidt tussen twee gym-rangen. Ohmori heeft het over een minor klasse en een major klasse, vergelijkbaar met verschillende klassen in sport. Denk bijvoorbeeld aan de F1 en F2 in de motorsport.

pokemon sword and shield

"Er zijn achttien verschillende type gyms, het verschilt per gameversie wanneer je het tegen een bepaalde gym moet opnemen en in welke klasse deze gym zich bevindt. In Sword neem je het bijvoorbeeld in de hogere klasse op tegen de fighting-gym en in Shield is dit tegen de ghost-gym. Het idee is dat elk jaar andere gyms zich voor de hogere klasse plaatsen", verklaart Ohmori.

Al vanaf de eerste generatie Pokémon-spellen, worden er meerdere varianten van de spellen uitgebracht. Het verschil tussen deze spellen is niet altijd even groot. Op een paar exclusieve pokémon per spel na is er vrijwel geen verschil tussen de varianten. In Pokémon Sword en Shield zijn er weer exclusieve pokémon per spel te verkrijgen en verschillen de gyms dus ook van elkaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou