Pokémon Sun en Moon komen mogelijk naar Nintendo Switch | Gamer.nl

Pokémon Sun en Moon komen mogelijk naar Nintendo Switch | Gamer.nl

Er zou een versie van 3DS-games Pokémon Sun en Moon, onder de codenaam Pokémon Stars, verschijnen voor Nintendo Switch.

Dat vertellen verschillende bronnen aan Eurogamer. De game zou dezelfde trend volgen als vorige games in de Pokémon-franchise, Yellow, Crystal, Emerald en Platinum, met een derde game die extra functies en verhaallijnen toevoegt aan de hoofdgames. Het zou echter voor het eerst zijn dat een game uit dezelfde Pokémon-generatie verschijnt op een thuisconsole.

De Switch-versie zou al in vergevorderde fase van ontwikkeling zijn en ergens 2017 moeten verschijnen. De Nintendo Switch komt ergens in maart 2017 uit. Volgens bronnen is Pokémon Stars tegelijk ontwikkeld met Sun en Moon, met het ontwikkelteam dat een tijdelijke ontwikkelpauze heeft ingelast om de twee 3DS-titels te polijsten.

Eurogamer claimt dat er beelden van de Pokémon-game voor de Switch verwerkt zijn in de aankondigingstrailer van Sun en Moon: hier komt namelijk kort een afbeelding voorbij van een high-res model van de nieuwe pokémon Pikipek.

Pokémon Stars zou dezelfde map, steden en grafische stijl als Pokémon Sun en Moon bevatten, maar wel in een hogere resolutie om het er mooier uit te laten zien op televisies. Het moet tevens mogelijk worden om pokémon tu en de drie games te ruilen via de Pokémon Bank.

Zowel ontwikkelaar Game Freak als uitgever Nintendo hebben nog niet gereageerd op de geruchten. De 3DS-versies van Pokémon Sun en Moon zijn vanaf aankomende woensdag verkrijgbaar. Lees hier de recensie.

Pokemon Stars
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou