Pokémon Go verschijnt in juli voor iOS en Android | Gamer.nl

Pokémon Go verschijnt in juli voor iOS en Android | Gamer.nl

Pokémon Go, de smartphone-app van Nintendo, wordt waarschijnlijk voor eind juli uitgegeven. Dit heeft Nintendo laten weten in een Treehouse-uitzending voor E3. Het bedrijf heeft tevens een prijs vrijgegeven voor Pokémon Go Plus, de Pokémon Go-accessoire.

Tijdens de uitzending bevestigde Shigeru Miyamoto dat de Pokémon Go-acce oire voor het einde van juli uitkomt. De armband, waarmee gebruikers Pokémon kunnen vangen zonder de smartphone te gebruiken, krijgt een adviesprijs van 34,99 dollar. Een prijs in euro's is nog niet bevestigd. Later werd duidelijkgemaakt dat het de bedoeling is dat de Pokémon Go-applicatie eerst verschijnt, waardoor de releasedatum van de applicatie ergens tu en nu en eind juli zou liggen.

Een ruilsysteem tu en spelers binnen Pokémon Go werkt niet direct bij de lancering van de app, maar dit wordt volgens Nintendo wel later toegevoegd.

In Pokémon Go kunnen gebruikers Pokémon vangen door rond te lopen in de echte wereld. De speler ontvangt experience points wanneer hij of zij een Pokémon weet te vangen, waardoor er sterkere Pokémon in de app verschijnen.

Pokémon Go wordt gratis uitgegeven voor iOS en Android.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou