Pokémon Go-spelers vallen tientallen meters van rotswand | Gamer.nl

Pokémon Go-spelers vallen tientallen meters van rotswand | Gamer.nl

Twee mannen zijn van een rotswand gevallen in de buurt van San Diego omdat ze het populaire spel Pokémon Go aan het spelen waren.

Dat hebben autoriteiten bevestigd aan persbureau AP. De mannen gaven nadat ze gered waren al aan dat ze in moeilijkheden waren gekomen vanwege de game.

Het tweetal is naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft geen ernstige of levensbedreigende verwondingen. Een van de mannen viel zo’n 15 meter naar beneden, de ander zeker 27 meter. De mannen zijn van een strand gered met touwen en harna en, schrijft de San Diego Union Tribune.

De mannen hebben diverse afscheiden en borden genegeerd. De slachtoffers hebben aangegeven dat ze over de rand van de rotswand vielen toen ze Pokémon Go aan het spelen waren.

In de game moeten spelers Pokémon zoeken in de echte wereld. Op willekeurige gps-locaties verschijnen willekeurige Pokémon die gevangen kunnen worden. Gebruikers moeten met hun smartphone rondlopen om de beesten te vinden. De game waarschuwt gebruikers elke keer bij het opstarten dat ze zich bewust moeten zijn van hun omgeving.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou