Pokémon Go-ontwikkelaar werkt aan nieuwe games | Gamer.nl

Pokémon Go-ontwikkelaar werkt aan nieuwe games | Gamer.nl

Niantic, de ontwikkelaar van de succesvolle mobiele game Pokémon Go, werkt al aan nieuwe projecten. Dat laat CEO John Hanke weten aan Game Informer.

Voordat Niantic Pokémon Go maakte, werkte het aan Ingre , een soortgelijke game maar dan zonder pokémon om te vangen. Pokémon Go gebruikt veel informatie en techniek die al in Ingre zit.

"Het is altijd onze strategie om een platform onder een game te bouwen die ook voor andere games gebruikt kan worden. Het hoeven niet eens echt games te zijn, maar wel in diezelfde richting qua beweging, ontdekking en sociale interactie", aldus Hanke. "Het Niantic-platform is onderdeel van onze langetermijnvisie en we hebben wat projecten in een vroeg stadium die hier op voortbouwen, dus je kunt meer van ons verwachten in de toekomst."

Hanke denkt daarbij dat er meer games uit gaan komen die net als Pokémon Go gebruikmaken van echte locaties en augmented reality. "Ik denk dat het gezond is. Er is zeker ruimte voor meerdere succesvolle games in dit genre. Het is een fris idee voor ontwikkelaars en uitgevers die diverse soorten gameplay willen verkennen. Er kan nog veel innovatie bij komen kijken."

Sony gaf deze week al aan zich agre ief op mobiel gamen te richten na het succes van Pokémon Go.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou