Pokémon Go krijgt nieuw Pokémon-opsporingssysteem | Gamer.nl

Pokémon Go krijgt nieuw Pokémon-opsporingssysteem | Gamer.nl

De smartphonegame Pokémon Go is voorzien van nieuwe systemen om nabije Pokémon op te sporen.

Toen de game net uitkwam konden spelers via de Nearby-functie zien hoe ver weg Pokémon ongeveer waren, waardoor ze konden worden opgespoord.

Dat systeem ging echter stuk en werd vervangen door een simpele lijst van dichtstbijzijnde Pokémon. Deze lijst had te kampen met veel bugs, waardoor Pokémon bijvoorbeeld in de lijst bleven staan als ze niet meer in de buurt van de gebruiker waren.

In een nieuwe lijst, die vandaag met een update voor de game is ingevoerd, is dit probleem opgelost. Ongeveer elke tien seconden wordt de lijst met dichtbijzijnde Pokémon ververst en verdwijnen de wezens die buiten een straal van rond de tweehonderd meter zijn. De nieuwe lijst wordt binnen de app "Sightings" genoemd. Daarnaast experimenteert Niantic met een gloednieuwe Nearby-functie, die momenteel door een kleine groep gebruikers wordt getest.

Nearby-functie
In de notities bij een update van het spel schrijft ontwikkelaar Niantic dat nog wordt geëxperimenteerd met de zoekfunctie. Sommige gebruikers in San Francisco kunnen daardoor een heel ander systeem te zien krijgen.

Een NeoGAF-gebruiker plaatste screenshots van dit systeem, waarbij Pokémon Go aanduidt of een monster in de buurt van een bepaalde PokéStop is. Door op de Pokémon te klikken, wordt de locatie van het monster vervolgens op de kaart aangetoond.

Het is onduidelijk of ontwikkelaar Niantic van plan is om dit systeem naar alle gebruikers uit te rollen.

Pokemon Go


Gebruikersnaam
Naast het zoeksysteem heeft Niantic enkele andere updates doorgevoerd. Zo is het eenmalig mogelijk om van gebruikersnaam te wi elen en is de accubesparingsmodus terug op iOS.

Een bug die ervoor zorgde dat goede worpen met Poké Balls geen extra XP opleverden, is opgelost. Daarnaast krijgen gebruikers nu een waarschuwing te zien als ze met hoge snelheid Pokémon Go spelen. Ze moeten dan bevestigen dat zij niet achter het stuur zitten voordat het spel kan worden gebruikt.

Pokémon Go is beschikbaar voor Android en iOS.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou