PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games

PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games

Het is niet mogelijk om de PlayStation VR te gebruiken om virtual reality in PlayStation 5-versies van PS4-games te ervaren.

Zo krijgen games als Hitman 3 en No Man's Sky PlayStation 5-versies, maar PlayStation VR werkt dus alleen met de PS4-versies en niet met de PS5-edities. Dat meldt UploadVR. De website heeft gesproken met een werknemer van Sony.

Dat betekent dat spelers die de PS5-versie van bijvoorbeeld No Man's Sky of Hitman 3 aanschaffen, niet de vr-modi kunnen ervaren. Daarvoor moet de PS4-versie gekocht worden, die via backward compatibility ook op PS5 speelbaar is.

Om PSVR op PlayStation 5 te gebruiken, moet wel een aparte adapter gebruikt worden. Deze is gratis te bestellen bij Sony.

No Man's Sky
No Man's Sky

No Man's Sky kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ergens logisch, maar wel jammer natuurlijk. Maar ik verwacht dat ook deze uiteindelijk wel gewoon VR support weer gaan krijgen zodra de PSVR2 uit komt (hoogstwaarschijnlijk ergens richting einde volgend jaar). Wel zou het netjes zijn geweest dat als je de PSN versie koopt je beide versies beschikbaar hebt, zodat je zowel de VR versie kunt draaien als je dat zou willen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ik denk dat SuperDre gelijk heeft hoor. Er is een reden dat Sony de PSVR niet compatible heeft gemaakt met PS5-games. Ze houden niet voor niets de lippen stijf op elkaar, het lijkt er daarom op dat een nieuwe headset eerder vroeger dan later gaat verschijnen als je alle summiere beetjes info bij elkaar optelt.

0
test

@denver her gaat hier specifiek om ps5 versies van de games, de ps4 versie met psvr is ook gewoon te spelen met de ps5.

0
test

Backwards compatibility op de PS5 begint wel echt een drama te worden, en dan is het apparaat nog niet eens uit.

0

@Aerofox81 Het is eigenlijk triest dat ze zoveel focussen op de backwards comp. pleur gewoon next gen games er op uit. Whatever happened to a full line up.

0
test

Ja dat sowieso! je koopt nu toch geen nieuwe console voor backwards compatible games?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Pascal08 ja want de ps5 heeft nagenoeg geen spellen op release... Op twee (of zelfs 1) handen te tellen. Zonder BC is er helemaal niks om te spelen! Hetzelfde geldt voor de Xbox overigens.

0
test

@Aerofox81 hoezo? Het gaat hier dus om nieuwe ps5 versies, de ps4 versies met psvr kun je ook nog gewoon op de ps5 spelen.

0

Aanbevolen voor jou