PlayStation Vita meer dan vijf miljoen keer verkocht in Japan | Gamer.nl

PlayStation Vita meer dan vijf miljoen keer verkocht in Japan | Gamer.nl

Sony's PlayStation Vita is in Japan meer dan vijf miljoen keer verkocht. De verkoopcijfers zijn bekendgemaakt door het Japanse bedrijf Media Create.

Afgelopen week werden 14.956 exemplaren van de PlayStation Vita verkocht, waarmee het totaal van verkochte handhelds kwam te staan op 5.004.560. Daardoor loopt de Vita nog steeds voor op de PlayStation 4, waarvan bijna 3 miljoen exemplaren zijn verkocht in Japan. De Nintendo 3DS is koploper van de huidige generatie, met meer dan 20 miljoen verkochte systemen in het Oosterse land.

Sony lanceerde de PlayStation Vita in december 2011 met beperkt succes. De handheld heeft minder sterke verkoopcijfers dan zijn voorganger, PlayStation Portable, maar wordt nog steeds ondersteund door Japanse ontwikkelaars. Zo was Dragon Quest Heroes 2 voor PlayStation Vita vorige week de op één na bestverkochte titel in Japan.

In april verschenen berichten dat de PlayStation Vita niet meer verkocht werd in Nederland. Sony heeft hier nooit officieel op gereageerd. Op het moment van schrijven is de PlayStation Vita niet verkrijgbaar via winkels als Bol en Bart Smit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou