PlayStation Netwerk offline door hackers | Gamer.nl

PlayStation Netwerk offline door hackers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een onbekende externe partij is woensdag de servers van het PlayStation Network en de muziekdienst Qriocity binnengedrongen en Sony heeft daarop uit voorzorg de servers uitgezet. Sony onderzoekt sindsdien wie verantwoordelijk is voor de aanval.

Het bedrijf benadrukt wederom dat het zijn uiterste best doet een kwalitatieve entertainmentservice te bieden aan zijn klanten en dat het bedrijf er nu alles aan doet de problemen op te lo en. Hoelang het nog gaat duren voordat het PlayStation Netwerk weer online is, is nog onduidelijk.

Anonymous

Het PlayStation Network ondervond enige weken geleden problemen door een aanval van 'hacktivisten'-groepering Anonymous. Op zijn website schreef Anonymous zijn pijlen te willen richten op Sony en niet op zijn consumenten, daarom zou het PlayStation Network in het vervolg buiten schot blijven. Een afsplitsing van die groep kondigde echter harde maatregelen aan. Het is denkbaar dat deze groep hackers verantwoordelijk is voor de huidige problemen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou