PlayStation draait beste eerste fiscale kwartaal ooit

PlayStation draait beste eerste fiscale kwartaal ooit

De PlayStation-divisie van Sony heeft het beste eerste fiscale kwartaal ooit gedraaid. Dat blijkt uit de financiële kwartaalcijfers van het bedrijf.

In het eerste kwartaal van Sony's fiscale jaar 2020, dat liep van april tot en met juni, heeft de PlayStation-tak van het bedrijf 5,63 miljard dollar aan omzet gedraaid. Dit komt mede door de releases van The Last of Us: Part 2 en Final Fantasy 7 Remake.

De recordomzet is ondanks de daling in verkoop van PlayStation 4-consoles. In het kwartaal zijn er 1,9 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. In dezelfde periode vorig jaar werden er 3,2 miljoen exemplaren verscheept. In totaal zijn er wereldwijd nu 112,3 miljoen exemplaren van de console verscheept.

Sony laat weten dat de PlayStation 5 nog altijd rond de feestdagen van dit jaar in de winkels moet liggen, al geeft het geen verdere details over de console. Ook laat het bedrijf weten dat er eind juni 44,9 miljoen PlayStation Plus-leden waren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou eerder denken dat de omzet zijn grootste boost heeft gekregen door de Corona, veel mensen niet naar school of thuis werken. Tuurlijk hebben deze 2 games daar een aandeel in maar ik denk dat deze 2 games maar marginaal hebben bijgedragen aan de record omzet.

0

@Jumpman En tijdens het thuisblijven hebben ze die bewuste games gespeeld

0
test

Cijfers waar de concurrentie nachtmerries van krijgt!

0

@ali3n8tor Denk het niet. Bijvoorbeeld PS4 speelt in hardware verkopen 2e viool (Switch verkoop op dit moment 2x zoveel per week wereldwijd). En zolang je niet de cijfers van de andere 2 ernaast kan leggen kan je geen verdere conclusies trekken.

0
test

@WitteHerder maar die kunnen we wel ongeveer naast elkaar leggen.. ok niet van ms want die zijn te pussy om hun sales nog langer te onthullen.. switch zit op 55+ miljoen.. sony op 112 en ms word geschat op 50m

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver ja leuk voor ze maar ze kunnen alleen maar dromen van zoveel gebruikers op hun xbox , wat de totale waarde van een bedrijf waard is doet me helemaal niets want dan kan ik net zo goed nu gaan roepen dat de Saudi Arabian Oil Company meer waard is als Microsoft.... En mocht het je niet opgevallen zijn, Microsoft wil niets liever als zoveel gebruikers die ze nu bij Sony hebben.

0

Aanbevolen voor jou