PlayStation 5-update laat spelers games naar usb-opslag verplaatsen

PlayStation 5-update laat spelers games naar usb-opslag verplaatsen

Morgen komt er een nieuwe systeemupdate voor PlayStation 5 uit, waarmee het mogelijk is voor eigenaren om hun games naar externe usb-opslag te kopiëren.

De usb-opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en te spelen, of om PS5-games op te slaan. Om de betreffende PS5-games te spelen, moeten ze wel naar het PlayStation 5-systeem zelf worden gekopieerd. Het is daarbij niet mogelijk om PlayStation 5-games direct naar het usb-apparaat te downloaden - eerst moeten ze op de harde schijf van de PS5 worden gedownload.

Nieuwe Share Play-ondersteuning wordt via de update ook toegevoegd, waardoor PS4- en PS5-gamers samen Share Play kunnen gebruiken wanneer ze in een party zitten. Daardoor kunnen mensen die geen PS5 hebben toch al PS5-games uitproberen op hun PS4.

De update past ook enkele andere dingen aan. Zo kan men via de Game Base nu schakelen tussen parties en de vriendenlijst. Ook kan in-game voice chat met een druk op de knop in zijn geheel worden uitgeschakeld. Verder kunnen dankzij de update voortaan updates voor games gepre-download worden - al moeten betreffende games dit wel ondersteunen.

Het Game Library-scherm krijgt dankzij de update een zoekfunctie en het wordt ook mogelijk om games te verbergen. Verder kan men zelf instellen of er een screenshot of filmpje gemaakt wordt bij het behalen van een Trophy. Het statistiekenscherm van Trophy's bevat ook meer details.

Ergens gedurende de komende weken moet de PlayStation App voor smartphones ook een update krijgen. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om een PS5-gamesessie via de app te joinen, de opslag van de console te managen en Trophy's te vergelijken.

Meer details over de morgen te verschijnen update zijn op PlayStation Blog te vinden.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik zal wel een boel PS fanboys tegen de haren instrijken, maar dit is toch een gepruts van jewelste. Geen mogelijkheid om externe SSDs te kopen en aan te sluiten half jaar na launch, niet kunnen kiezen op welke opslag te downloaden, dat heeft de Xbox dan toch echt wel beter voor elkaar.

0
test

@mhnl1979 er zijn nog maar weinig pure ps5 games dus ik heb het nog niet nodig gehad maar ja, zoiets wil je eigenlijk voor het gevoel al vanaf launch. Overigens niet voor de prijs van een nieuwe console zoals Xbox het doet maar dat is dan weer iets anders :-p

0
test

@mhnl1979 liever een half jaar vertraging dan genaaid worden met extreem duur proprietary storage.

0
test

@StormFox 200 piekies voor een 1TB nvme SSD valt echt reuze mee. En dat ding (ik heb hem sinds kort) is echt bazig snel!! Ik verwacht dat het prijskaartje van de door Sony goedgekeurde SSD's (als die ooit gaan komen) niet veel lager gaat zijn in het begin. Geruchten gaan trouwens dat andere merken ook aan de slag gaan met externe drives voor Xbox; dus dat komt echt wel goed. Prijzen dalen vanzelf.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@CroniC snap ik. Heb zelf de Seagate uitbreiding en is net zo snel als die van de Xbox zelf. Maar verder niets ten nadele van PS5. Zou het liefst beide hebben, maar dat kost belachelijk veel geld

0

@mhnl1979 Tja, je kijkt alleen op Xbox wel weer jaren tegen dezelfde UI.

0

@rreloaderr haha, volgens mij is er vorig jaar nog een andere UI uitgekomen.

0

@rreloaderr ik heb liever een consistente ui die goed werkt dan dat ze de ui omgooien om het omgooien. Bij Xbox hebben ze het nu eindelijk goed voor elkaar sinds vorig jaar. Het was niet slecht maar soms wat onoverZichtelijk

0
test

@mhnl1979 Xbox heeft dan ook geen custom SSD. De bedoeling is dat PS5 spellen worden ontwikkeld met die SSD in gedachte. Een langzamere aansluiten zou dan alleen maar voor problemen zorgen.

0

Aanbevolen voor jou