PlayStation 5 is vorig jaar 4,5 miljoen keer verscheept

PlayStation 5 is vorig jaar 4,5 miljoen keer verscheept

Er zijn in 2020 wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept.

Dat heeft Sony bekendgemaakt tijdens het onthullen van diens kwartaalcijfers. De console werd vanaf 12 november in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Japan, verkocht. Een week later lanceerde de spelcomputer in de meeste andere landen, waaronder Nederland en België. Sindsdien is de console niet of nauwelijks vrij verkrijgbaar in (online) winkels wegens aanhoudende populariteit.

Het bedrijf laat verder weten dat het eerder gemaakte doel om tot 31 maart 2021 7,6 miljoen exemplaren van de PS5 te verschepen, haalbaar is. Van de in 2013 gelanceerde PlayStation 4 zijn inmiddels 115 miljoen exemplaren verscheept - de laatste drie maanden van 2020 werden er 1,4 miljoen exemplaren van de console verscheept. 

Verder waren er op 31 december 47,4 miljoen PlayStation Plus-leden, een stijging van 8,6 miljoen leden op dezelfde dag een jaar daarvoor. Sony claimt dat 87 procent van alle PS5-eigenaren lid is van PlayStation Plus.

In totaal zijn er in het afgelopen kwartaal 103,7 miljoen exemplaren van PlayStation 4- en PlayStation 5-games verscheept, een stijging van 20,4 miljoen exemplaren ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Spider-Man: Miles Morales, dat in november zowel op PlayStation 5 als PlayStation 4 verscheen, is inmiddels 4,1 miljoen keer verkocht.

Sony liet weten dat het op elke verkochte PlayStation 5-console verlies maakt. Dat komt omdat Sony een "strategische prijs" gebruikt om de PS5 aan te bieden, terwijl het meer geld kost om de consoles te fabriceren. Ondanks dat is zowel de omzet als het operationeel inkomen van Sony's gamesegment gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

4 miljoen naar scalpers en 0.5 naar de echte gamers. Zijn wel mooie cijfers jammer dat er meerdere factoren nu spelen dat we nog steeds niet in de winkel of online 1 kunnen kopen en dit ligt niet aan sony of micro.

0
test

@hulstpower Inderdaad, erg jammer. Ik ken veel mensen die er een willen kopen maar nog steeds niet "aan de beurt" zijn gekomen. Voor mij is het gevoel er een te moeten hebben door de slechte beschikbaarheid wel over, ik wacht nog wel een jaartje

0
test

@Fr3nzy zag gisteren iets van hoeveel scalpers nou hadden verdient aan ps5 dacht iets van 28 miljoen ofzo. Zou leuk zijn als ze nu onderzoeken hoeveel er nog liggen bij scalpers. Want zie er nog steeds zoveel te koop zijn voor bedragen dat ik denk waar gaat het over.

0

@hulstpower ik ben het niet helemaal met je eens dat MS en Sony niets tegen de scalpers kunnen doen. Ik weet niet wat precies dan wel, maar ik vind wel dat ze beter hun best moeten doen om dit tegen te gaan. Daarbij hebben wij als consument hier natuurlijk ook een rol in, als we niet kopen van scalpers houdt het vanzelf op. Er zijn helaas genoeg mensen met veel geld die er meer voor over hebben om maar de eerste te kunnen zijn.

0
test

@Ziminar ik werk bij een groot sport merk en ook daar hebben we met scalpers te maken. Ik ben niet van de tech kant dus wat kan je doen als alles zowat online verkocht word. Ik denk enige wat Sony en micro had kunnen doen is winkel verkopen en dan dat een winkel maar 1 per persoon mag verkopen misschien. Ik weet het niet maar ja er zijn mensen die verdienen veel te veel en betalen zo 1200 euro voor een playstation of 1000 voor series x. Ik vind het belachelijk, maar ben wel bang dat als er nog generaties consoles komen dat dit alleen maar erger word. Tenzij er wetten komen tegen dit. Neem een paar Nike gaan voor 140 euro op snkrs en dan koopt met dat op en gaan ze op eens naar 1000 of meer. De duurste schoen die ik zelf had ooit in me handen was voor een influencer maar keek maar zelfde mast was Jordan Dior en op het moment dat ik hem in me hand had wa ie 45.000 euro ik maak geen geintje. Te gek voor woorden en er zijn gekken die het betalen. Zo heet the game ooit een paar van Nike Mac gekocht omdat de zijne gejat was voor 60.000 dollar. Waar gaat het over.

0

@hulstpower 100% de waarheid hahah belachelijk is het.. ik heb uiteindelijk ene kunnen bemachtigen en dan word de bezorgstatus door PostNL nu al 4 dagen opgeschoven 😩😩😩

0

En drie maanden later nog steeds nauwelijks te krijgen.

0

Aanbevolen voor jou