'PlayStation 5-controller heeft geschatte levensduur van 417 uur'

'PlayStation 5-controller heeft geschatte levensduur van 417 uur'

De DualSense, de controller voor de PlayStation 5, zou een geschatte levensduur van zo'n 417 uur hebben.

Dat claimt YouTube-kanaal iFixit. Het gerespecteerde kanaal haalt regelmatig technologie uit elkaar en bekijkt hoe het werkt, en pas geleden heeft men dit met de DualSense-controller gedaan.

iFixit heeft een analyse met Call of Duty: Warzone gedaan, en merkt op dat prestaties van de DualSense na ongeveer 417 uur aan gameplay achteruit gaan. "Als een PS5-speler zijn console voor twee uur per dag gebruikt, dan gaat men binnen zeven maanden al over de verwachte levensduur van de controller."

Volgens iFixit hebben PlayStation-, Nintendo- en Xbox-controllers een lange geschiedenis "met voorspelbare, te voorkomen problemen". Men doelt dan specifiek op de analoge sticks in de controllers die voor drift kan zorgen. 

De Joy-Con-controllers van de Switch staan al jaren bekend om hun driftproblemen en ook over de DualSense lijken steeds meer ervaringen op te duiken die wijzen op drift. Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.

iFixit meldt dat het probleem voortkomt uit het feit dat er in de DualSense-controller - alsmede in de DualShock 4-, Xbox One- en Xbox One Elite-controllers - zogenaamde 'off the shelf' joystick-hardware wordt gebruikt. Doordat deze hardware eigenlijk niet op maat gemaakt is voor de controllers, zouden problemen zich te snel voordoen. 

De video legt verder uit hoe spelers de drift in hun controllers kunnen verhelpen - al moet de controller in kwestie daarvoor wel opengemaakt worden. In de video roept iFixit consolemakers dan ook op analoge sticks in controllers standaard vervangbaar te maken.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Na de heatsink problemen van de PS5 is dit nog een reden om te wachten met kopen totdat er een 2e revisie komt.

0
test

@StormFox En dan komt de 2e versie er en die mankeert nieuwe klachten, oude verholpen nieuwe erbij.

0
test

@StormFox Heatsink problemen? daar heb ik nog helemaal niets over gehoord.

0

Helaas heb ik zelf ook al 2 xbox controllers gehad die binnen een half jaar last van drift kregen, ook ps3/ps4 controllers. ik heb er weinig vertrouwen in dat sony/Nintendo of Microsoft dit probleem gaat aanpakken.

0
test

@Dutchmercenary Ik had het met een elite controller en de switch. Bij oude ps controllers heb ik het nooit gehad gelukkig.

0
test

@hulstpower joh het stelt ook geen drol voor om dat zelf te fixen. als je gewoon eventjes de moeite neemt om het op YT te zoeken kun je LETTERLIJK precies stap voor stap volgen wat je moet doen... Tip die componenten kun je gewoon op al die chineese sites bestellen. En voor de haters... Besef wel even dat de thumbsticks iets is wat ze gewoon in al die controllers stoppen. Ik heb bij mijj PS3 een controller gehad waarvan de thuumbstick component zelf stuk was... Ik dacht ik kan meteen een nieuwe kopen.. Maar waarom niet zelf proberen te maken. Meer stuk maken kan dan al haast niet. Koop je voor ampel 1 euro je component [Ja daar moet je dan wel een beste tijd op wachten] volgt de stappen en voala. klaar voor net aan 1 euro. is toch een goede 59euro goedkoper dan een nieuwe.

0

Aanbevolen voor jou