PlayStation 4 uitverkocht bij verschillende Nederlandse retailers | Gamer.nl

PlayStation 4 uitverkocht bij verschillende Nederlandse retailers | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Game Mania zond hier onlangs een persbericht over uit, waarin het uitlegt wie wel gegarandeerd een PS4 op de lanceerdag krijgt later dit jaar. Wie voor 24 juni een pre-order geplaatst heeft, maakt sowieso aanspraak op de console op dag één.

Pre-orders tu en 24 juni en 7 augustus kan enkel een levering in 2013 gegarandeerd worden. Game Mania spreekt namelijk over een verwachte tweede levering door Sony eind dit jaar. Consumenten die na 7 augustus een pre-order geplaatst hebben, krijgen de PS4 mogelijk pas in 2014.

Bij online retailer Bol.com valt te lezen dat pre-orders tot en met 31 juli gegarandeerd zijn van een levering op de lanceringsdag. Latere pre-orders zijn hier niet meer zeker van. Ook gameketen Nedgame lijkt geen pre-orders meer te kunnen vervullen; de PS4 staat niet meer in de lijst van voor te bestellen producten. 

Reactie Game Mania

Gamer.nl vroeg aan Game Mania waarom het nu pas bekend is geworden dat pre-orders na 24 juni geen levering op lanceerdag gegarandeerd kan worden. Tom Henderikx, Hoofd Formulebeheer & New busine , laat weten dat Game Mania pas afgelopen maandag te horen heeft gekregen hoeveel exemplaren van de PS4 het precies ontvangt. De keten is toen gaan terugkijken naar eerder geplaatste pre-orders om zo te bepalen welke wel en niet vervuld kunnen worden. 

Bij navraag over het aantal uitstaande pre-orders voor de Xbox One, laat Henderixx weten dat de verhouding ten opzichte van de PS4 nog steeds ongeveer 1 op 3 is, waarmee het aantal voorbestellingen van de PS4 dus drie keer zo hoog zou zijn. De Xbox One is zowel bij Bol.com, Game Mania als Nedgame nog te pre-orderen. Het pre-ordertraject hiervan is wel later opgestart, aangezien de Xbox One enkele maanden na de PS4 werd aangekondigd.

Reactie Nedgame

Tegenover Gamer.nl liet Nedgame (filiaal Amersfoort) weten dat pre-orders voor de PlayStation 4 zo'n anderhalve week geleden zijn gestopt. Iedereen die deze maand zijn aanbetaling doet op een gemaakte pre-order, is verzekerd van een PlayStation 4 bij lancering. Niet-gemaakte aanbetalingen zorgen ervoor dat er nieuwe pre-orders gedaan kunnen worden. Dit is een beleid dat  in samenspraak met Sony is gemaakt, zo laat Nedgame weten.

De verhouding van voorbestelde PlayStation 4's tegenover Xbox One's is bij Nedgame 4 tegen 1. "De Xbox One heeft veel in te halen na het debacle van de afgelopen E3", zo reageert Nedgame. In totaal zijn er in Nederland elf Nedgame-filialen.

Bol.com en MediaMarkt hebben nog niet gereageerd. Via de webshop van MediMarkt is de PlayStation 4 vooralsnog nog wel te pre-orderen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou