Shenmue 3-ontwikkelaar kan geen Steam-codes garanderen aan backers

Shenmue 3-ontwikkelaar kan geen Steam-codes garanderen aan backers

Ys Net, de ontwikkelaar van Shenmue 3, heeft bekendgemaakt dat crowdfunding-backers die oorspronkelijk een Steam-versie hadden gekozen, hun geld terug kunnen krijgen. Dit komt omdat er geen garantie is dat er überhaupt Steam-codes beschikbaar zijn.

Ys zegt niet te kunnen garanderen dat spelers alsnog een Steam-code krijgen wanneer de exclusieve periode met de Epic Games Store afloopt vanwege onderhandelingen met Valve die nog bezig zijn.

Eerder dit jaar heeft Ys bekendgemaakt dat de pc-versie van Shenmue 3 exclusief op de Epic Games Store uitgebracht gaat worden, tot groot ongenoegen van een groep fans die de Kickstarter-campagne hebben ondersteund. Velen vragen om een terugbetaling van het geld dat zij hebben geïnvesteerd, omdat zij de game niet via de Epic Games Store willen aanschaffen.

Voor een hoop volgers was er geruime tijd onduidelijkheid met betrekking tot de terugbetalingen. Oorspronkelijk was bekendgemaakt dat er geen terugbetalingen zouden plaatsvinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat velen ervoor kozen om over te stappen naar de PlayStation 4-versie van de game.

Pas op deze maand kwam er meer duidelijkheid over de terugbetalingen in een update op de Kickstarter-pagina; het is mogelijk voor fans om hun geld terug te krijgen wanneer zij binnen een bepaalde periode een aanvraag doen, maar deze kan daarna niet meer ongedaan worden gemaakt. Tot en met drie oktober is er de mogelijkheid om over te stappen of een terugbetaling aan te vragen.Ys zegt tevens dat het bijna drie maanden kan duren tot de terugbetalingen gestort zijn.

Tevens wordt er gemeld dat spelers die eerder gekozen hebben om over te stappen naar PS4 geen aanvraag meer kunnen doen voor een terugbetaling, omdat zij al gekozen hebben om over te stappen. Dit leidt tot grote irritaties bij de spelers, die liever hadden gekozen voor een teruggave als deze optie eerder was was gecommuniceerd.

Shenmue 3 komt op 19 november uit voor pc en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De epic game store is een gezwel in de game wereld dat met wortel en al uitgesneden moet worden.

0

Aanbevolen voor jou