PlayStation 4 is wereldwijd 113,8 miljoen keer verscheept

PlayStation 4 is wereldwijd 113,8 miljoen keer verscheept

De PlayStation 4 is wereldwijd inmiddels 113,8 miljoen keer verscheept.

Dat heeft Sony laten weten tijdens het bekendmaken van zijn financiële kwartaalcijfers van de periode die op 30 september 2020 eindigde.

In de maanden juli tot en met september werden er 1,5 miljoen exemplaren van de console verscheept. Dat is 1,3 miljoen PlayStation 4-consoles minder dan dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat niet: in de loop van november komt opvolger PlayStation 5 beschikbaar.

Verder laat Sony weten dat er inmiddels 45,9 miljoen PlayStation Plus-leden zijn. Eind september 2019 waren dat er nog 36,9 miljoen. In een jaar tijd zijn er dus negen miljoen PS Plus-leden bijgekomen. Tot slot zijn er 80,9 miljoen PS4-games verkocht in het afgelopen kwartaal, 10,3 miljoen exemplaren meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 12,4 miljoen van die games waren van Sony zelf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver oké....... maar wat is je punt hiermee?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

En verzonden naar winkels is voor Sony toch ook verkocht neem ik aan? Ik mag aannemen als ik een klein winkeltje ergens zou hebben en ik wil graag 10 ps4 in de winkel hebben en ik bestel die dat die niet op de pof geleverd worden. Ik snap die verschillen tussen verkocht en verzonden niet maar ik mag aannemen dat Sony vanuit hun oogpunt gezien er dan ook 114 miljoen heeft verkocht. Dat er later nog in de tussenhandel en winkels blijven is het risico van de winkel neem ik aan. Die verkopen dan vaak een console tegen inkoopprijs om er vanaf te zijn. Of kunnen winkels wel gebruik maken van een niet verkocht geld terug actie van Sony? Lijkt me sterk. Dergelijke ‘derving’ valt neem ik aan onder eigen risico. Ik zeg dit omdat hier wel eens discussie kwamen dat verzonden/shipped niet hetzelfde is als verkocht. Maar ik neem aan dat dat voor Sony zelf wel is. En dus is shipped en sold hetzelfde. Anders hoor ik graag van iemand hoe het wel werkt. Want ik snap die constructie en verschil in benamingen niet. Maar on topic: Mooi aantal. Doen ze goed.

0

Aanbevolen voor jou