PlayStation 3 Other OS-rechtszaak nu helemaal verworpen | Gamer.nl

PlayStation 3 Other OS-rechtszaak nu helemaal verworpen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In 2010 verwijderde Sony de Other OS-optie van de PlayStation 3 middels een verplichte software-update. Deze optie maakte het mogelijk om een speciale versie van Linux op de PS3 te installeren. Sony werd aangeklaagd, omdat meerdere gebruikers van mening waren dat de spelcomputer niet langer functioneerde zoals beloofd op de dag van aanschaf. Zij eisten hun geld terug.

In september vorig jaar werden zeven van de acht eisen tegen Sony verworpen. Alleen de aanklacht dat Sony de Computer Fraud and Abuse Act zou hebben verbroken bleef nog open. De aanklagers hebben de rechtszaak echter niet doorgezet en de rechter heeft nu besloten ook de laatste aanklacht te verwerpen.

Recht

"Als het gaat om klanttevredenheid en het opbouwen van loyaliteit, was het mi chien dubieus [dat Sony de Other OS-optie heeft verwijderd]", zo sprak rechter Seeborg. "Als een juridische kwestie zijn de aanklagers er echter niet in geslaagd om met feiten te komen of een theorie te vormen over waarom Sony verantwoordelijk kan worden gehouden."

In september zei Sony ook reeds in zijn recht te staan bij het verwijderen van de Other OS-optie, dit staat namelijk in de Algemene Voorwaarden waarmee consumenten akkoord moeten gaan. "Deze contracten geven PS3-consumenten een licentie, niet eigenaarschap, van de software en het gebruik van het PSN en geven Sony Computer Entertainment America het recht om softwarematige features uit te schakelen of aan te pa en of om toegang tot het PSN te beperken of te verhinderen", zei een woordvoerder van Sony destijds.

Hack

Sony verwijderde de Other OS-optie in april 2010, omdat hackers deze optie gebruikten om illegaal gedownloade games af te kunnen spelen op de PlayStation 3. Door de optie te verwijderen haalde Sony echter de woede van hacker George Hotz op de hals. Hij kraakte vervolgens de beveiliging van de PlayStation 3, wat leidde tot zijn vervolging door Sony.

Hackersgroep Anonymous besloot het PSN aan te vallen, om Sony te straffen voor het aanklagen van Hotz. Uiteindelijk stal Anonymous gegevens van 77 miljoen PSN-leden en werd het PlayStation Network tu en 21 april en 15 mei offline gehaald om de beveiliging te verbeteren. Sony schatte de schade van de hack op 123 miljoen euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou