PlayerUnknown’s Battlegrounds meer dan 30 miljoen keer verkocht op pc | Gamer.nl

PlayerUnknown’s Battlegrounds meer dan 30 miljoen keer verkocht op pc | Gamer.nl

PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Er zijn inmiddels meer dan 30 miljoen exemplaren van de Battle Royale-shooter verkocht op pc. Via href="http://steamspy.com/app/578080" rel="noopener noreferrer" target="_blank">SteamSpy </a>is te zien dat het spel meer dan 30 miljoen eigenaren heeft.

Ondanks het nieuwe grote succes van PUBG is in de Steam Database te zien dat het aantal dagelijkse actieve spelers op pc nu echt drastisch aan het dalen is. Dit laat de in Tokio gevestigde tech-reporter van Bloomberg, Yuji Nakamura, weten via Twitter. De reporter schuift het probleem af op Bluehole dat, naar zijn mening, nog steeds niet hard genoeg optreedt tegen cheaters in het spel.

De eerste dalingen van actieve spelers op de pc-versie van PUBG was vorige maand als eerste merkbaar. Toen was er te zien dat er voor het eerst na de lancering in maart 2017 een daling van 1.68% te zien was.

Een oorzaak van het probleem zo kunnen zijn dat Tencent een nieuwe versie van PUBG uit gaat brengen. Zo meldt data-analist voor Niko Partners Daniel Ahmad via Twitter als antwoord op een tweet met statistieken over PUBG in China. Ahmad laat weten dat dat de officiële Tencent-versie nu al meer dan 9 miljoen pre-geregistreerde spelers heeft. Op het moment is de Chinese mediaconglomeraat ook bezig met twee smartphone-versies van PlayerUnknown’s Battlegrounds: Army Attack en Battlefield.

Verder laat de community manager van PUBG, Sammie Kang, weten dat het ontwikkelingsteam op het moment erg druk bezig is met een nieuwe roadmap voor de game. "Het is tijd dat we een update geven over de huidige gebeurteni en en waar we mee bezig zijn. We zullen deze roadmap spoedig delen wanneer we alle details hebben afgewerkt." aldus Kang.

Over de nieuwe roadmap gaan een aantal geruchten dat het wel eens een map met sneeuw kan worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou