Playdate-hardware door de keuring en ontwikkeling ligt op schema

Playdate-hardware door de keuring en ontwikkeling ligt op schema

Panic heeft aangegeven dat hun aankomende miniconsole, genaamd Playdate, nog altijd gepland staat voor 2020.

Dit maakte de uitgever bekend via een update. Bovendien werd bekendgemaakt dat een aantal gelukkige gameontwikkelaars de kleine gele console opgestuurd krijgen. Op deze manier kunnen ontwikkelaars beginnen met het ontwikkelen van games. Het versturen van testversies wordt ingeluid als de developer preview-periode.

In het bericht vertelt Panic dat de hardware van Playdate door verschillende proeven heeft doorstaan en dat alles gaat zoals gepland. Ook geeft de uitgever aan dat ze bezig zijn met een nieuwe, sterkere versie van de crank-knop. In het bericht van Panic is ook een video te zien die de productie van de Playdate demonstreert.

Daarnaast verteld de uitgever dat er twee nieuwe mensen aan het Panic-team zijn toegevoegd, een firmware ontwerper en een relatiebeheerder. Ten slotte geeft de uitgever aan dat er kleine pop-up-evenementen gaan plaatsvinden in Japan, om de bevolking zo kennis te laten maken met het apparaatje.

"Japan heeft veel handheld-consoles ontwikkeld en daarom wil ik Japanners de mogelijkheid bieden om de miniconsole even aan te raken, voordat ze hem vooruitbestellen. In Nagoya en Kobe hebben we veel bezoekers weten te verbazen met het super scherpe scherm van Playdate. Een van de bezoekers wilde de AB-knoppen zelfs likken omdat ze zo mooi zijn", verhaalt Nobuhiro Hasegawa, woordvoerder van Panic Japan.

Panic is bekend als uitgever van games als Firewatch en Untitled Goose Game. De stijlvol ogende nieuwe handheld heeft zwart-wit graphics en krijgt twaalf weken lang elke week een nieuwe game. De games verschillen qua opzet en grootte en worden onder andere ontwikkeld door Zach Gage (SpellTower), Keita Takahashi (Katamari Damacy), Shan Inman (The Last Rocket) en Bennett Foddy (QWOP).

De console komt ergens begin 2020 uit en gaat 149 dollar - omgerekend 134 euro - kosten. De officiële website is hier te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuke gadget voor als je op de wc zit, meer zit er denk ik niet in voor mij.

0

Opzich een interessant apparaatje, maar 150 dollar is echt veel te veel geld voor wat het doet en kan.

0

Aanbevolen voor jou