PlatinumGames wil Bayonetta 3 en Okami 2 maken | Gamer.nl

PlatinumGames wil Bayonetta 3 en Okami 2 maken | Gamer.nl

Als het aan PlatinumGames' mede-oprichter Hideki Kamiya ligt, komen er een derde Bayonetta-game en een vervolg op Okami. Kamiya zegt dat in een interview met GameCentral.

Kamiya's uitspraak kwam na een terloopse opmerking van de interviewer, die zei dat Bayonetta's kapsel in de eerste game het mooiste vond. Daarop zei Kamiya: "Dan zullen we daar rekening mee houden wanneer we [Bayonetta] 3 gaan maken, als we die ooit maken."

Wel geeft Kamiya aan dat er nog geen concrete plannen zijn. Hij heeft bijvoorbeeld nog niet met uitgevers over de plannen gesproken: "Nee, maar ik fantaseer wel veel over hoe die game zou worden. Ik heb ook ideeën over Okami 2."

Tot slot hint Kamiya ernaar dat de uitvoering van deze plannen wellicht nog erg ver in de toekomst ligt: "We zitten ook al te broeden op andere Scalebounds."

Clover Studio
PlatinumGames bestaat uit voormalig werknemers van Clover Studio, dat onder Capcom de adventure-game Okami uit 2006 ontwikkelde. Hierin besturen spelers een wolf die met verf puzzels moet oplo en en vijanden verslaan. Capcom sloot Clover Studio in 2006, waarna onder meer Hideki Kamiya PlatinumGames oprichtte.

De studio maakte onder meer MadWorld en later Bayonetta. Dat is een reeks third person actiespellen met de gelijknamige heks in de hoofdrol. De eerste game verscheen in 2010 op PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Het tweede deel kwam in 2014 exclusief op de Wii U.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou