PlatinumGames werkt aan twee nieuwe IPs | Gamer.nl

PlatinumGames werkt aan twee nieuwe IPs | Gamer.nl

In een interview laat Atsushi Inaba van PlatinumGames weten bezig te zijn met twee nieuwe IPs.

Inaba praat met GameInformer over de plannen en werkzaamheden binnen het bedrijf. Hij legt uit dat het binnen het bedrijf gevraagd is aan de werknemers om met ideeën te komen voor nieuwe games. Uit dat initiatief zijn maar liefst 70 designs op tafel gekomen, waar PlatinumGames vervolgens grondig naar gekeken heeft. Inaba legt uit:

"We willen de mensen die hier werken motiveren door ze de mogelijkheid te geven om aan hun eigen game te werken. Op dit moment zijn er twee van deze design waar we ons echt op focu en."

Om wat voor games het hier gaat wordt niet bekendgemaakt. Wel vertelt Inaba dat fans geen AAA-titels moet verwachten:

"We kunnen geen AAA-titel van tien miljoen dollar maken, omdat we daar simpelweg het geld niet voor hebben. We hebben echter ook geen plannen om games te maken met het budget van je typische indiegame, ook al willen we de games zelf uitbrengen." Hij geeft aan dat er dus een plan is om met teams van ongeveer twintig mensen aan de games te werken.

Atsushi Inaba laat zich ook uit over het type games. PlatinumGames staat bekend om de spectaculaire actie die zijn games, zoals Bayonetta, te bieden hebben. De twee games zullen dus ook aan deze verwachtingen voldoen:

"We willen onze fans verra en met twee nieuwe, onafhankelijke titels. Dat betekent echter niet dat we willen afwijking van onze specialiteit; we gaan geen game over prince enkleding maken."

Bayonetta
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou