Plague Inc. is van de Chinese App Store gehaald

Plague Inc. is van de Chinese App Store gehaald

De populaire strategiegame Plague Inc. is plotseling van de Chinese App Store gehaald.

In een blogpost laat ontwikkelaar Ndemic Creations weten dat het te horen heeft gekregen dat Plague Inc. "content bevat die illegaal is in China, zo is besloten door de Cyberspace Administration van China". Meer informatie over de illegale content werd niet gegeven.

De afgelopen weken steeg Plague Inc. enorm in populariteit door de uitbraak van het coronavirus. In de game creëren spelers een eigen virus en moet de gehele wereldbevolking worden geïnfecteerd. De game werd eind januari de bestverkochte game op de Chinese App Store.

Niko Partners-analist Daniel Ahmad speculeert over verschillende redenen waarom de game in China offline gehaald is. Zo was het spel nooit gelicenseerd om daadwerkelijk in China te lanceren. Daarbij biedt het spel geen wetenschappelijk beeld van hoe een virus zich kan verspreiden, waardoor spelers wellicht een verkeerd beeld krijgen. Ook begint het virus in de game altijd in China.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Ook begint het virus in de game altijd in China." Je kan toch bij het begin kiezen waar het virus begint?

0

@MelvinChowder Het is een tijd geleden dat ik het heb gespeeld maar volgens mij kan je ook zelf de start kiezen

0
test

@MelvinChowder KLopt ik heb het spel een maand of 2 geleden nog gespeeld en je kan zelf bepalen welk land het eerst de pineut is.

0
test

Klopt je kan zelf kiezen, alleen kiest iedereen nu China omdat ze het Corona Virus willen na-Simuleren. Bovendien is China hands down een van de beste locaties om te beginnen, het heeft de meeste inwoners (1.4 miljard) een haven, een vliegveld en veel buurlanden en je hebt geen heat of cold ressistance nodig en het is ook geen "wealthy country" volgens mij.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou