Phil Spencer voelt zich goed na het zien van de PlayStation 5-presentatie

Phil Spencer voelt zich goed na het zien van de PlayStation 5-presentatie

Xbox-hoofd Phil Spencer voelt zich goed na het zien van de PlayStation 5-presentatie op 12 juni. Dat vertelt hij in een online panel van Gamelab.

Drie weken geleden werden er een aantal games en het design van de PlayStation 5 onthuld. Phil Spencer, het hoofd van Xbox heeft, de presentatie ook gezien. "Ze hebben goed werk geleverd", zegt Spencer tijdens het

Watch on YouTube

. Hij voegde daaraan toe dat hij ook een bericht naar PlayStation 5-hoofd Jim Ryan gestuurd om hem te feliciteren met de presentatie. Spencer voelt zich ook zelfverzekerder na het zien van de presentatie. "Eerlijk gezegd voelde ik me goed na het zien van hun show. Ik denk dat de hardwarevoordelen die we hebben gebouwd naar voren zullen komen als we meer praten over onze games, framesnelheden en andere dingen", zegt het Xbox-hoofd.

Hij denkt ook dat qua launchgames de fans ook niet teleurgesteld gaan zijn. "Ik voel me goed bij de games die we bij de lancering zullen hebben. Ik heb nu meer duidelijkheid over wat de ontwikkelaars gaan doen tijdens de presentatie en het heeft ons meer inzicht hebben gegeven op wat we voor de Series X hebben."

Xbox Series X

Tijdens het panel kreeg hij ook de vraag hoe het met de exclusives voor de Xbox Series X zat, omdat de PlayStation daar vaak een stapje voor op heeft gehad. "We weten dat het belangrijk is. We weten dat dit iets is dat onze fans willen, maar ik zal ook zeggen dat we onze first party-games gaan maken rond de dingen waarvan we denken dat we ze moeten doen om op te komen voor de Xbox. Soms krijgen we suggesties van 'waar is je X-game of waar is je Y-game' en die mensen kijken dan naar de andere hardwareplatforms. Ik denk niet dat ons doel moet zijn om andere platformen na te apen, wat andere mensen hebben wel hebben gedaan. Het helpt de branche niet om mensen te hebben die precies hetzelfde doen met hun platforms, services of inhoud", zegt Spencer.

De Xbox Series X moet ergens dit najaar uitkomen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hij heeft er een goede kijk op. Ik denk ook dat de voordelen zullen zijn je eigen pad te maken ipv over een pad te lopen wat een ander gemaakt heeft. Met die exclusives gaat het bij deze generatie Xbox ook een stuk beter lopen dan wat we tot nu toe hebben gehad en gezien. Hardware matig zal er onder aan de streep een console het krachtigste zijn maar dat zal voor menig gamer eerder een bijzaak zijn dan een verkoop argument. Het gaat er toch vooral om je favoriete games en series te kunnen blijven spelen. En als dit in een mooier jasje en met betere prestaties gaat dan de vorige game dan is dat voldoende.

0
test

Kijk maar goed fanboys zo gaat het achter de schermen zijn allemaal vriendjes net als bij de BIS in Zwitserland.

0

Aanbevolen voor jou