Voor Peter Molyneux was het jaar 2001 een groot succes. Met de release van Black & White is een hoop geld en roem binnen gehaald. Nu de uitbreiding voor B&W, Creature Isle, ook in de winkels ligt had Peter nog wat tijd over om bij te kletsen met IGN. In dit interessante interview komt van alles aan bod, hoewel de toekomstplannen van Peter het grootste deel innemen.

Zo wordt er gesproken over de Xbox en PS2 versies van Black & White. Molyneux is ontzettend positief over de Xbox, omdat het developen voor het apparaat ongelooflijk snel onder de knie te krijgen is met PC programmeer ervaring. Over beide versies weet hij te zeggen dat ze compleet zullen verschillen van de PC versie. Het zijn geen directe poorten.

In de console versies zal er geen hand zijn die alles bestuurt, maar draait het veel meer om het wezen zelf. De nadruk wordt meer op de RPG elementen als op de RTS elementen gelegd. Toch neemt het god-sim gedeelte nog steeds een belangrijke rol in.

Maar Lionhead werkt momenteel ook aan andere titels. Zo kijken veel mensen al uit naar Project Ego. Deze RPG draait vooral om het feit dat jouw karakter compleet veranderd tijdens het spelen van de game, de zogenoemde 'morphing techonology'. Dit zie je terug in de kleding, het uiterlijk en bijvoorbeeld de spiermassa's. Wanneer je de hoofdpersoon veel laat rennen krijgt hij bijvoorbeeld gespierde benen.

Maar ook andere projecten komen aan bod:IGNPC: Let's move to talk a bit about your new evolution game, BC.

Peter Molyneux: BC is something I'll show a little snippet of at E3 this year. It's set in prehistoric times. It's focused around a game mechanic that I think is very unique. You are the missing link. If you're anything like me you've probably had a semi-drunk conversation like "if you went back in time, how could you change the world?" If you had nothing and went back to prehistoric times, how would you change the world? That's what this game is about. The way you play the game will decide whether man lives of dies. That's the high concept behind the game.

Voor het gehele, informatieve artikel surf je door richting deze site.