PES-ontwikkelaar was niet voorbereid op huidige generatie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als leider van het team had ik graag Pro Evolution Soccer 2011 willen maken toen de huidige generatie consoles net uit waren, maar de overstap van ontwikkelen op de PlayStation 2 naar ontwikkelen op de PlayStation 3 was voor ons moeilijk", aldus Takatsuka.

De producer geeft ook aan dat hij vindt dat de sfeer binnen het team destijds ook veranderd moest worden. "We hebben de Pro Evolution Soccer-reeks sinds de PlayStation 1 al 10 jaar in ontwikkeling", meldt hij. "Iedere keer dat we een nieuwe versie uitbrengen, merken we dat spelers minder vrijheid hebben. Ik denk dat we op dit moment een goed idee hebben van welke kant we op moeten met de game en we van onze fouten in het verleden hebben geleerd, zodat we een betere game kunnen maken."

Vernieuwingen

De belangrijkste vernieuwingen aan Pro Evolution Soccer 2011 zijn de nieuwe systemen om de bal te pa en, te verdedigen en tactisch te spelen. Ook wordt de Master League online toegevoegd en zijn de animaties van spelers verbeterd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou