'PES 2011 moet hardcore terugwinnen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wat we willen stoppen is de verschuiving van onze hardcore fanbase, iets wat, als ik eerlijk ben, al een tijdje aan de gang is. Jarenlang dachten we dat dit niet zou gebeuren", aldus Murphy. Hij werkt al sinds 1998 aan de PES-franchise. Daarnaast is het de bedoeling dat de serie niet meer fans kwijtraakt aan andere voetbaltitels, waaronder FIFA.

Ultieme doel

Murphy ziet de taak om spelers terug te winnen van de voetbalserie van Electronic Arts als een uitdaging. Maar dat is volgens hem niet het ultieme doel van Konami. "Ons doel is niet alleen om ervoor te zorgen dat we niet meer fans kwijtraken, maar ook dat we de hardcore fans terugwinnen."

Volgens Murphy verschilt de strijd tu en PES en FIFA per land. "We zien een grote rivaliteit in het Verenigd Koninkrijk". In Frankrijk, Spanje en Italië "domineert" PES volgens Murphy. Hij zegt dat FIFA in Duitsland altijd al de grootste is geweest. Murphy noemt het een "gezonde rivaliteit". Zonder concurrentie zou je volgens hem een "heel luie voetbalgame krijgen waar iedereen ziek van wordt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou