PEGI komt met 'Wees Wijs Met Games'-campagne | Gamer.nl

PEGI komt met 'Wees Wijs Met Games'-campagne | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Wees Wijs Met Games-campagne bestaat uit een aantal video's, die ieder een aspect dat mogelijk schadelijk is voor kinderen uitlichten, zoals , of grof . De filmpjes zullen voornamelijk getoond worden in vestigingen van winkelketens die spellen verkopen, maar zullen ook op hun websites te zien zijn. 

PEGI

PEGI wordt beheerd door NICAM, de organisatie die ook achter Kijkwijzer zit. De PEGI-cla ificatie, die een leeftijdsadvies geeft maar ook aan de hand van pictogrammen laat zien wat voor inhoud in een spel verwacht mag worden, is op vrijwel ieder spel dat in de winkels ligt terug te vinden. Uitgevers Sony, Microsoft en Nintendo houden het aanvragen van een PEGI-cla ificatie aan als voorwaarde waaraan ontwikkelaars moeten voldoen om een titel op hun spelcomputer uit te mogen geven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou