Pc succesvolste platform voor Ubisoft na succes Anno 1800

Pc succesvolste platform voor Ubisoft na succes Anno 1800

Pc heeft de PlayStation 4 het afgelopen kwartaal ingehaald als meest succesvolle platform voor Ubisoft. Dit is volgens het bedrijf te danken aan het succes van Anno 1800.

Ubisoft heeft haar financiële rapport van het eerste fiscale kwartaal van 2019 gepubliceerd, dat liep van 1 april tot en met 30 juni. Ondanks de lagere opbrengsten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zegt het bedrijf dat de cijfers beter zijn dan verwacht. Deze cijfers worden geleid door Assassin's Creed Odyssey, Rainbow Six Siege, The Division 2 en 'terugkerende investeringen' van spelers.

Uit de kwartaalcijfers van Ubisoft kan worden opgemaakt dat de PlayStation 4, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer het grootste platform is van de ontwikkelaar en uitgever. De console van Sony is namelijk ingehaald door pc, dat het afgelopen kwartaal goed was voor 34 procent van alle opbrengsten. De PS4 volgt nu met 31 procent, terwijl de Xbox One (18 procent), mobiele games (7 procent), Nintendo Switch (5 procent) en overige platformen (5 procent) de totale opbrengst van Ubisoft compleet maken.

De stijging van het aantal pc-verkopen wordt door Ubisoft verklaard door het succes van Anno 1800, dat in april exclusief werd uitgebracht op de Epic Games Store en Uplay. Hierbij vermeldt Yves Guillemot, de CEO van het bedrijf, dat vooral de eigen digitale Uplay-winkel het de laatste tijd erg goed doet. In het financiële rapport is te lezen dat twee uitbreidingen voor Anno 1800, genaamd Botanica en Sunken Treasures, in de periode van juli tot en met september moeten lanceren. Een derde aangekondigde uitbreiding, The Passage, heeft nog geen releaseperiode.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd of de pc op het einde van het fiscale jaar nog steeds de consoles verslaat..

0
test

@BertThaBest De PC is niet zoals de consoles waarop 1 aanbieder alles bepaalt en de cijfers heeft.. Er zijn zoveel verschillende shops en aanbieders van games op PC dat je nooit de werkelijke totale cijfers zal hebben.. Een echt goed vergelijk zal dus nooit gemaakt kunnen worden.. Zelfde met verkoop van hardware.. Dat is bij de consoles vrij makkelijk, maar voor PC bijna niet te doen.. De cijfers die je vaak ziet van PC verkoop zijn meestal alleen de cijfers van verkoop van kant&klaar systemen, vaak ook alleen kantoorleveranciers zoals Dell en HP etc.. De cijfers van de totale PC markt incl. zelfbouw etc weet in feite niemand..

0
test

Ben blij te zien dat er (nog) veel mensen op de PC spelen. Ik speel zelf ook de Ubisoft games op PC. De laatste jaren draaien ze erg goed en zien ze er ook verzorgd uit. Nou nog een een nieuwe Splinter Cell.

0
test

@Vogeltje PC is qua aantallen en aanbod van games etc altijd al een hele grote markt geweest, alleen de marketing en berichtgeving vooral vanuit Microsoft en Sony die er belang bij hebben hun eigen consoles te verkopen laten je soms anders geloven.. PC gaat als enige echte open markt ook nooit verdwijnen denk ik terwijl Xbox en Playstation altijd zo kunnen verdwijnen als Sony of Microsoft de stekker eruit trekken omdat het niet meer rendabel is voor ze..

0

Aanbevolen voor jou