Patent voor PlayStation 5-devkit bevestigd door ontwikkelaar

Patent voor PlayStation 5-devkit bevestigd door ontwikkelaar

Een patent voor een PlayStation 5-devkit, een systeem waarop ontwikkelaars games voor het toekomstige platform kunnen maken, is bevestigd door een ontwikkelaar bij Codemasters.

Een Europees patent(via LetsGoDigital)van Sony Interactive Entertainment verscheen deze week op het ResetEra-forum met meerdere afbeeldingen. De devkit bevat een aparte V-vorm, wat wellicht het Romeinse cijfer voor vijf symboliseert. Al snel concludeerden gebruikers dat het ging om een devkit voor de PlayStation 5, hoewel dit niet nog niet was bevestigd. Bij het patent staat aangegeven dat Yusuhiro Ootori, een technisch directeur bij Sony, de ontwerper is.

Gameontwikkelaar Matthew Stott bevestigt op Twitter dat het inderdaad om een devkit gaat en dat zij meerdere apparaten op kantoor hebben. Stott is volgens zijn LinkedIn-pagina een senior artist bij Codemasters, de ontwikkelaar achter onder andere F1 2019, Grid en Dirt Rally. Gezien het feit dat games voor de PlayStation 5 nu in ontwikkeling zijn, is het goed mogelijk dat Codemasters devkits in handen heeft.

Stott zegt in zijn (inmiddels verwijderde) tweet dat het "misschien zelfs de console zelf is". Of hij hier een gok neemt of kennis deelt, is onduidelijk. Vaak wijken de uiteindelijke consoles flink af van het uiterlijk van de devkits.

Het is nog niet bekend wanneer de PlayStation 5 verschijnt, maar verschillende bronnen wijzen naar een release in 2020. Bekijk ook ons overzichtsartikel met alle feiten en geruchten over de PS5 op een rij.

ps5
tweet

Meer afbeeldingen:

ps5
ps5
ps5
ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mag hopen dat de consumenten versie van de PS5 wat beter eruit ziet want dit wil je niet onder / naast je tv hebben staan. Wat een gedrocht...thans dat is mijn mening... Snap wel dat de devkit meer ventilatie moet hebben zoals je hier ook goed kan zien en dus het design daarop afgestemd moet worden.Dat betreft aardig design met die V en ventilatie roosters maar niet voor naast m'n tv ..Sony stel me niet teleur! :)

0
test

Wat een gruwelijk lelijk k** ding zeg!

0

Aanbevolen voor jou