Panamese ex-dictator Noriega klaagt Activision aan | Gamer.nl

Panamese ex-dictator Noriega klaagt Activision aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De aanklacht is ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. Volgens de aanklacht maakt de game Call of Duty: Black Ops 2 gebruik van de gelijkenis van Noriega en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat" om zo "het realisme te verhogen", en hiermee ook de inkomsten voor Activision-Blizzard. Noriega eist een schadevergoeding en zegt inkomsten te zijn misgelopen.

In Black Ops 2 zit een mi ie waarin Noriega de speler en CIA helpt om de slechterik Raul Menendez te pakken te krijgen. Later in de game verraadt Noriega de speler en zijn volgelingen. 

Noriega

Manuel Noriega was in de jaren '80 de leider van de Panamese Defensiemacht en effectief de dictator van het Centraal-Amerikaanse land. Lange tijd was hij bondgenoot van de Verenigde Staten, maar deze relatie hield geen stand. In 1990 werd Noriega ontzet en berecht in de Verenigde Staten. Na een gevangeni traf van 17 jaar te hebben uitgezeten wegens witwaspraktijken en drugshandel, werd hij uitgeleverd aan Frankrijk. In 2011 werd Noriega uitgeleverd aan Panama om daar een straf van 20 jaar uit te zitten, nadat hij veroordeeld was voor de moord op elf politieke tegenstanders. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou