Overzicht: Alle aankondigingen van de Nintendo Switch-presentatie | Gamer.nl

Overzicht: Alle aankondigingen van de Nintendo Switch-presentatie | Gamer.nl

Vanochtend om 5:00 uur onthulde Nintendo nieuwe informatie over de Switch en de games voor het nieuwe systeem. In dit overzicht zetten we alle aankondigingen op een rij.

Releasedatum en prijs voor Nintendo Switch onthuld

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart. Dit kondigde Nintendo vandaag aan tijdens hun presentatie in Tokyo.

Een specifieke adviesprijs voor Europa is niet genoemd, dit mogen de winkels zelf bepalen. In Amerika gaat het apparaat 299,99 dollar kosten. De Nintendo Switch lanceert op 3 maart tegelijkertijd in Japan, de Verenigde Staten en Europa.

Inbegrepen bij de Switch zijn het systeem zelf, een dock om op de tv te kunnen spelen, twee Joy-Con controllers, een grip-controller waar de Joy-Con controllers in kunnen worden geschoven, polsbandjes en bijbehorende kabels. De Switch wordt aangeboden in twee kleurencombinaties. De een is de grijze kleur die in oktober vorig jaar al werd getoond in de aankondigingsvideo, de ander heeft neon rode en neon blauwe Joy-Con controllers.

De Joy-Con controllers bevatten HD Rumble, waardoor de kleinste bewegingen te voelen zijn. Hiernaast werd getoond dat elke Joy-Con ook een L- en R-knop bevatten. Verder werd bekendgemaakt dat het scherm van de Switch een touchscreen heeft met een resolutie van 1280x720 en dat de batterijduur van de Switch tu en de 2,5 en 6 uur ligt. Dit verschilt per game. Tijdens het spelen zonder dock kan de Switch worden opgeladen met een USB-C kabel.

Tijdens de presentatie werd tevens aangekondigd dat het systeem regiovrij is. Dit betekent dat elk geïmporteerd spel werkt met de Europese versie van de Switch.

Nintendo kondigde ook een online netwerk aan voor multiplayer. De dienst is tot deze herfst gratis beschikbaar. Hierna moeten spelers betalen om online te kunnen spelen. Het is nog onbekend hoeveel dit gaat kosten.

Media has no description

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt 3 maart 2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild gaat als lanceringstitel op de Nintendo Switch verschijnen, op 3 maart 2017.

Dat maakte Nintendo bekend tijdens hun presentatie over de console vandaag. Het nieuws was de afsluiter van de show, en tegelijkertijd onthulde Nintendo een nieuwe trailer van de game.

Ook maakte Nintendo een speciale versie van Breath of the Wild bekend. De game verschijnt als limited edition en bevat een beeldje van het Master Sword, de game zelf en een soundtrack. Een prijs voor de limited edition is nog niet bekend.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt op Nintendo Switch en Wii U.

Media has no description

Mario-game op Nintendo Switch heet Super Mario Ody ey

De nieuwe grote Mario-titel op Nintendo Switch gaat verschijnen als Super Mario Ody ey, en verschijnt aan het eind van dit jaar.

Dat maakte Nintendo bekend tijdens de Nintendo Switch-presentatie. Ook toonde de spellengigant een trailer van de game.

In de trailer is Mario te zien die rent en springt door verschillende werelden, waar voor het eerst in de serie ook 'echte' mensen in te zien zijn. Mario's pet is nu een eigen personage, en zal een grote rol spelen in de game. Dit is Nintendo's eerste Mario-titel met een grote open wereld sinds Super Mario Sunshine uit 2002.

Super Mario Ody ey verschijnt eind 2017 voor Nintendo Switch.

Splatoon 2 aangekondigd voor Nintendo Switch

Tijdens de Nintendo Switch-presentatie is er een vervolg aangekondigd voor mulitplayergame Splatoon.

De titel, simpelweg Splatoon 2 genaamd, moet in de zomer van 2017 verschijnen. Splatoon 2 bevat nieuwe wapens, nieuwe speciale wapens en nieuwe levels.

De game is te spelen met de JoyCon-controllers van de Nintendo Switch, alsmede met de apart verkrijgbare Pro Controller. Spelers kunnen zo kiezen tu en traditionele en bewegingsgevoelige besturing. Splatoon 2 wordt verder online speelbaar, maar gaat ook splitscreen en lokale multiplayer (één Nintendo Switch per speler) ondersteunen.

Splatoon 2 staat gepland om in de zomer van 2017 te verschijnen.

Mario Kart 8 Deluxe deze lente uit voor Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe is vanaf 28 april beschikbaar voor Nintendo Switch.

De nieuwe Deluxe-editie van Mario Kart 8, die eerder verscheen voor Wii U, heeft een verbeterde Battle-modus, nieuwe personages zoals King Boo, Bowser Jr. en Inkling Boy en Inkling Girl uit Splatoon en nieuwe banen. Alle dlc voor de Wii U-versie van Mario Kart 8 zit tevens inbegrepen bij Mario Kart 8 Deluxe.

Het is nog niet duidelijk of eigenaars van Mario Kart 8 voor Wii U kunnen upgraden naar de Deluxe-editie voor Nintendo Switch.

Fifa komt naar Nintendo Switch

Populaire voetbalgame Fifa gaat ook uitkomen op de Nintendo Switch.

Dat maakte Patrick Söderlund, topman van Electronic Arts, bekend tijdens de presentatie van de Nintendo Switch. Hij gaf verder geen informatie over welke versie van Fifa het betreft, of extra gamemodes die in de Switch-versie speelbaar zijn.

Fifa voor Nintendo Switch moet in de loop van 2017 verschijnen. De console zelf komt op 3 maart in de winkels te liggen.

Media has no description

Twee nieuwe Zelda-amiibo aangekondigd

Via de Japanse Nintendo-website zijn er twee nieuwe Zelda: Breath of the Wild-amiibo aangekondigd.

Het gaat om Zelda, die haar iconische Breath of the Wild-stijl heeft meegekregen. Ze draagt een Sheikah Slate, een voorwerp dat een belangrijke rol speelt in de nieuwe Zelda-game.

De tweede amiibo is een Bokoblin, een bekende vijand in de Zelda-reeks. Dit brengt het totale aantal Breath of the Wild-amiibo op vijf, nadat vorig jaar de Link (Archer), Link (Rider) en Guardian getoond werden.

De amiibo-lijn van Breath of the Wild verschijnt in maart. De game zelf verschijnt tegelijk met de Nintendo Switch op 3 maart 2017.

Zelda Amiibo

Dit zijn de launchgames voor Nintendo Switch

Nintendo heeft bekendgemaakt welke games tegelijkertijd met de Switch op 3 maart gaan verschijnen. Dit artikel wordt geüpdate naarmate er meer titels bekend worden.

Grote publiekstrekker is natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die zowel op Nintendo Switch als op Wii U op 3 maart uitkomen. De game verschijnt in drie verschillende versies.

Op 3 maart verschijnt ook 1, 2, Switch, een multiplayergame die volgens Nintendo voor "face to face interaction" moet zorgen. De game wordt gespeeld met één JoyCon-controller per persoon, en bevat minigames waarin spelers kunnen tenni en, bloemen telen, zwaardvechten, gitaarspelen, en meer.

I Am Setsuna komt ook tegelijk met de Switch uit. De jrpg van Square Enix verscheen vorig jaar al op PlayStation 4, pc en (exclusief voor Japan) PlayStation Vita.

Super Bomberman R wordt vanwege het 33-jarige jubileum van de franchise ook naar Nintendo Switch gebracht.De nieuwste titel in de serie bevat een verhaalmodus, een multiplayermodus en baasgevechten.

Verder verschijnt tegelijkertijd met de Switch nog Just Dance 2017.

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart 2017 voor een verwachte adviesprijs van 299,99 euro.

Dit artikel wordt aangepast naarmate er meer titels bekend worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou