Oude Halo-games raken diverse online mogelijkheden kwijt

Oude Halo-games raken diverse online mogelijkheden kwijt

Vanaf december 2021 verliezen diverse oudere Halo-games hun online mogelijkheden, waaronder online matchmaking.

Dat heeft 343 Industries aangekondigd via Halo Waypoint. De singleplayercampagnes van de Halo-games blijven speelbaar op Microsoft's oude console en bepaalde online opties zullen in eerste instantie ook nog beschikbaar zijn. In de meeste gevallen geldt echter dat de online multiplayer verdwijnt. Hoewel het om Xbox 360-games gaat, is dit ook het geval wanneer de betreffende games via backward compatibility op nieuwere Xbox-consoles worden gespeeld.

Het gaat om de spellen Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Reach, Spartan Assault en Halo Wars. 343 laat weten dat het van plan is heel transparant te blijven tijdens deze transitieperiode en dat fans goed op de hoogte gehouden gaan worden van wat er wanneer gebeurt. Het bedrijf heeft een duidelijk schema online geplaatst waarin is te zien wat er allemaal verdwijnt en wat er beschikbaar blijft.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waren die Halo games zo divers dan? 😂

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola master chief collection.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Dat is zeker geen ramp, vooral als je bedenkt dat je voor 30 euro 6 games krijgt die een volledige grafische upgrade hebben gehad. Voor 5 euro per stuk, lang niet gek. Hier en daar nog wat bugjes, maar verder prima. Maar zie het ook vanaf de andere kant... Mensen die nog een xbox 360 hebben bijvoorbeeld, krijgen nu in principe te horen dat ze maar een nieuwe console en die Master Chief Collection moeten kopen om nog hun geliefde multiplayer te kunnen blijven spelen. Kan me voorstellen dat dit wel een doorn in het oog is voor sommige mensen.

0
test

@Slytex69 Dit weet je als je een online game koopt. Die service gaat een keer ophouden. Sowieso het gedeelte waarvoor een dienst nodig is die geleverd moet worden. Zoals bijvoorbeeld matchmaking etc. Zeg niet dat t leuk is, maar t is wel de realiteit.

0
test

@coola Coola? DE coola? of een wannabe?

0

Aanbevolen voor jou