Oprichter van THQ gisteren overleden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Friedman is het meest bekend van het oprichten van uitgever THQ, bekend van games als Red Faction: Guerrilla en Darksiders. Daarnaast heeft Friendman ook speelgoedbedrijf en game-uitgever LJN en recentelijk Jakks Pacific opgericht.

In de vijftig jaar dat Friedman zich bezighield met speelgoed en games produceren, heeft hij verschillende succe en gehad. Zo bracht hij het eerste speelgoed uit voor speelfilm E.T. Ook doneerde zijn bedrijf Jakks Pacific voor meer dan 40 miljoen dollar aan speelgoed en schoolbenodigdheden aan organisaties als Feed the Children en Boys & Girls Club of America.

Hij stopte ongeveer een maand geleden met zijn taken als directeur bij Jakks Pacific, om meer tijd met zijn familie door te brengen. "Jack was een legendarische speelgoedmaker en hij zal dan ook gemist worden", aldus Stephen Berman van Jakks Pacific. "Namens alle Jakks-medewerkers wens ik zijn vrouw Karen en zijn kinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou