Na de succesvolle actie tegen de Call of Duty demo een paar maanden geleden, is er nog niet veel veranderd. Sommige websites, met name FilePlanet maar ook GameSpot en IGN, willen zo nu en dan nog wel eens een demo 'exclusief' voor hun website strikken, waardoor het voor andere sites verboden is een mirror te plaatsen.

Dit schendt niet alleen het aantal bezoekers van deze mirrorwebsites, maar is vooral een doorn in het oog van de gehele gameindustrie. De demo's krijgen namelijk veel minder spelers wanneer ze exclusief op één site aangeboden worden: immers, de traagheid en wachtrijen van FilePlanet zijn voor veel mensen een te grote hindernis.

Daarom heeft een groot aantal onafhankelijke mirrorsites de handen ineen geslagen en een open brief de deur uit gedaan waarin men vermeldt dat men vanaf heden ook na het verlopen van de exclusiviteitsdealtjes, de ooit exclusieve demo's niet meer zal hosten. Men hoopt met deze actie dat uitgevers in het vervolg afzien van zulk soort dealtjes.

Momenteel is de demo van Armed & Dangerous nog een FilePlanet exclusive. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze demo dus niet op andere, grote mirror sites te vinden zijn. Hieronder bevinden zich 3D Gamers, Worthplaying, GamersHell, FileShack, The Adrenaline Vault, FileFront, FileRush en Tiscali Games. Lees de hele brief hier.