Oorspronkelijke GTA-ontwikkelaars weinig vertrouwen in docudrama | Gamer.nl

Oorspronkelijke GTA-ontwikkelaars weinig vertrouwen in docudrama | Gamer.nl

Niet iedereen die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de eerste Grand Theft Auto heeft vertrouwen in de docu-drama van BBC, die zal gaan over de ontwikkeling van de gameserie. Dat meldt GamesRadar op zijn site.

GamesRadar deelt uitspraken van DMA Design-medewerkers die werkten aan de eerste GTA. Een van deze medewerkers is schrijver Steve Hammond: “Ik vind het opmerkelijk dat niemand die ik heb gesproken van DMA iets over de docudrama weet. De beroemde terughoudendheid van Rockstar om te praten met wie dan ook, maakt David Kushner’s boek Jacked: [The Outlaw Story of Grand Theft Auto] de enige bron achter de schermen, wat mij enigszins zorgen baart."

Hammond is bang dat er weinig of verkeerde informatie wordt gedeeld over de oorspronkelijke GTA-ontwikkelaar DMA Design: “Mijn voorspelling is dat het DMA Design-gedeelte van het verhaal bestaat uit een openingstekst en de docudrama verdergaat met GTA 3. Anders vraag ik me af of het GTA-team wordt afgebeeld als een stel vreemde gasten, vergeleken met de andere ontwikkelaars. In werkelijkheid waren we niet meer of minder vreemd dan elke ander team.”

Het script is geschreven door acteur en scriptschrijver James Woods en is gebaseerd op een boek van David Kushner: Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto. Het drama focust zich op spanningen tu en Rockstar Games en de anti-game activist Jack Thompson. BBC zou mogelijk Daniël Radcliffe willen inzetten om de rol van Sam Houser te spelen: de mede-oprichter en president van uitgever Rockstar Games.

De BBC docudrama start op twintig april met de opnames en wordt in september voor het eerst uitgezonden.

 

 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou