Oorloggames helpen bij verwerking trauma's | Gamer.nl

Oorloggames helpen bij verwerking trauma's | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Door het spelen van oorloggames ervaren oorlogsveteranen minder of minder intense nachtmerries. Tevens zouden getraumatiseerde soldaten door het spelen van videogames meer weerstand kunnen bieden tegen bedreigingen in nachtmerries. Soldaten die geen oorloggames spelen, hebben meer gewelddadige dromen en een gevoel van hulpeloosheid tijdens hun nachtmerries.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder een groep van 98 soldaten. Voor het onderzoek werden games als World of Warcraft, Call of Duty en Red Dead Redemption gespeeld. De onderzoekers concluderen dat games als een zogenaamde 'bedreigingsimulator' zouden werken. Spelers van deze games zouden tijdens het spelen hun hersens trainen in het omgaan met intense, gevaarlijke situaties en pa en dit toe wanneer soortgelijke situaties in dromen verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou