Ook Sony lijdt verlies afgelopen kwartaal | Gamer.nl

Ook Sony lijdt verlies afgelopen kwartaal | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony zag de afgelopen drie maanden ten opzichte van vorig jaar een omzetdaling van tien procent, de omzet blijft daarmee op zo'n dertien miljard euro steken. Waar de uitgever in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog ruim 200 miljoen euro aan winst boekte, inca eert het nu een verlies van omgerekend bijna 134 miljoen euro. 

De consumentendivisie, waar het PlayStation-merk deel van uitmaakt, zag een omzetdaling van 18 procent. Volgens Sony is dit vooral te wijten aan tegenvallende televisie- en pc-verkopen. Over de PlayStation 3 en PlayStation Portable rapporteert Sony dat er van beide apparaten ongeveer 1,8 miljoen exemplaren zijn verkocht in het afgelopen kwartaal.

De uitgever schrijft de mindere resultaten over het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2012 grotendeels toe aan de aardbeving en tsunami die Japan afgelopen maart troffen. Ook voert het de teruglopende markt voor elektronische entertainment op als oorzaak.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou