Ook Europese Commissie keurt Microsofts overname van Bethesda goed

Ook Europese Commissie keurt Microsofts overname van Bethesda goed

De Europese Commissie heeft de overname van Bethesda en moederbedrijf ZeniMax door Microsoft goedgekeurd.

Op de website van de Europese Commissie valt te lezen dat de beslissing om het goed te keuren op 5 maart is gemaakt. Afgelopen vrijdag keurde de US Securities and Exchange Commission de overname ook al goed.

Dit betekent dat de overname van ZeniMax door Microsoft zowel in Europa als de Verenigde Staten goedgekeurd is. Alle grote overnames in het bedrijfsleven moeten een dergelijk goedkeuringsproces doorlopen om monopolieposities binnen de markt tegen te gaan. Het is niet bekend of er nog meer stappen genomen moeten worden tot Microsoft de overname kan finaliseren. 

Door de overname, waar 7,5 miljard dollar mee gemoeid gaat, wordt Microsoft eigenaar van alle ZeniMax-studio's en franchises als Doom, The Elder Scrolls, Fallout, Starfield en Wolfenstein. Het is nog niet bekend in hoeverre al deze franchises exclusief voor Xbox-systemen en pc worden - Microsoft heeft hier nog geen publiekelijke uitspraak over gedaan.

bethesda microsoft

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nu afwachten tot micro zegt of het allemaal exclusief is of niet.

0

@hulstpower Iets zegt me dat ze ervoor kiezen om een grote groep bestaande fans (en dus trouwe klanten) niet in de kou te zetten en Bethesda als hun tweede multiplatform tak in te zetten. Al is het maar om mooi weer te spelen en te kunnen zeggen "Zie je wel? Wij bij Microsoft doen alles voor de gamer!" om vervolgens toch hele linies eigen IPs exclusief te houden. Ze deden dat namelijk al, met Mojang en Minecraft. Ze hadden alle keuzes kunnen maken inclusief de Java versie afstoten, maar dat deden ze niet. Integendeel. Ze gingen voor het grote geld in plaats van voor het exclusieve geld.

0

@gimbal2 "Ze gingen voor het grote geld in plaats van voor het exclusieve geld." DIT DIT DIT. Iedereen die zegt dat bijv. TESVI exclusief wordt snapt niet dat deze bedrijven draaien volgens het principe "meer geld is beter dan veel geld." Er bestaat gewoon geen wereld waar franchises als TES, al is het op termijn, niet op alle platformen speelbaar is.

0
test

@gimbal2 een verschil is wel dat Minecraft al bestond voor veel platformen. TES6 en andere toekomstige games bestaan nog niet. De serie wel, maar de nieuwe delen nog niet. En je hebt dan wel een paar verdomd interessante uithangborden voor Game Pass en dus meer inkomsten, linksom of rechtsom. Dus ik zou er nog niet zo zeker van zijn.

0
test

Whoop Whoop!!!

0

Aanbevolen voor jou