De PC wordt ook een steeds populairder medium om voorstanders te vinden voor militaire belangen. Het Amerikaanse ministerie van defensie is op dit moment druk bezig met een game om jongeren warm te maken voor het leger en Israël werkt aan Israeli Air Force. De Arabieren hebben nu ook hun eigen oorlogsgame en het heet Under Ash.

In Under Ash speel je de jonge Palestijn Ahmad die mee gaat doen aan de Intifada. Je begint met stenen te gooien naar Israëlische soldaten, later moet hij kolonisten uitschakelen en de vlag van Israël verwijderen. De optie om zelfmoordaanslagen te plegen hebben de makers weggelaten. "Under Ash is about history. So in our modern history there is no solution for the conflicts and the game is some kind of a mirror," Mr Qasmiyya explains.

"There is no solution for Ahmad's case. At the last level of the game, there will be no major victory or reclaiming lands."

Opvallend is dat het spel geen einde kent, net zoals in het echt blijven de strijdende partijen achter elkaar door vechten. Ook het uitschakelen van ongewapende burgers of het 1x geraakt worden door een kogel betekend een gameover. Het is net echt.