Ontwikkeling van Dying Light 2 geplaagd door slecht beleid

Ontwikkeling van Dying Light 2 geplaagd door slecht beleid

Het uitstel van Dying Light 2 heeft te maken met chaos en wanbeheer binnen ontwikkelaar Techland. 

Dat blijkt uit een rapport van TheGamer. Volgens huidige en voormalige werknemers wordt er te vaak beroep gedaan op een iteratief proces dat in werkelijkheid chaotisch en richtingloos is.

Volgens een van de ondervraagden verandert de productiepijplijn van Dying Light 2 zelfs zo snel, dat het net zo goed niet had kunnen bestaan. Een ander verklaart de gang van zaken binnen Techland simpelweg als pure chaos. 

"Er zijn talloze voorbeelden van mensen die verantwoordelijk zijn voor bepaalde opties in de game en hun werk uiteindelijk kunnen weggooien omdat regisseur Ciszewki of CEO Marchewka een onzinnige reden verzint waardoor het toch geen goed idee is", verklaart één van de ondervraagden. 

Verschillende werknemers geven aan dat ze goedgekeurd werk maanden later alsnog mogen weggooien omdat de CEO weer van gedachten is veranderd. Je begrijpt dat dit ten koste gaat van de efficiëntie binnen het bedrijf. 

Een aanhoudende 'grap' binnen het team van Techland is dat niets ooit goedgekeurd zal worden, inclusief de naam van de game. Het complete rapport is hier te vinden.

De game werd vorig jaar al uitgesteld en kort geleden vertrok de art director.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heeft wel een beetje te maken met de Poolse mentaliteit. Zo is het ook verkeerd gegaan met CD Projekt Red en nu dus Techland.

0

@zandmannetje Beetje een volledige bevolking over een kam scheren omdat het toevallig bij twee Poolse studio's mis gaat, vind je niet? Kan genoeg andere voorbeelden verzinnen van andere studio's waar het pure chaos is. Bioware bijvoorbeeld. Of heeft dat te maken met de Amerikaanse mentaliteit?

0
test

@calivaty Eerder de EA mentaliteit :P

0

@zandmannetje Beetje apart dat men nog steeds zaken op afkomst willen gooien, het is geen 1936 meer hoorre. Dat terzijde dit is hoe het gaat in bedrijven, je hebt mannetjes met macht en die worden daar helemaal gek van en je hebt mensen met meningen en emoties allemaal zaken die meespelen in het bedrijfsleven. En je hebt gelukkig de werkers en de mensen met daadkracht die gaan voor het product maar vaak zijn die mensen gegijzeld door management en bedrijfs hierachie. Nu is het de normaalste zaak waarschijnlijk maar vroeger huiverde wij als gamers toen de grote spelers en de beurs genoteerde en alle maniakken met geld en negatieve invloed op de game industrie de game wereld inkwamen. Zelden komen er nog games uit, meestal is het gewoon een product zoals je zakje Haribo snoepjes in de winkel. Waarom denk je dat alle bekende franchises op dit moment zo slecht draaien of slechte films en games afleveren, zelfs Star Wars is er aan onder gegaan. Cyberpunk een geweldige game, maar kapot gemaakt door de druk van de maniakken die maar het product in december op de markt moesten hebben. Maar ok het zal wel aan de Polen liggen....

0
test

@zandmannetje sorry, maar dezewel gedachte is zo verkeerd... Heeft niks met de poolse nationaliteit te maken

0
test

Oh jee.. de geruchten waren dat MS gedesinteresseerd was in de game en de studio.. Dan mogen ze gauw even met de bezem door de bestuurskamer.

0
test

@kleinekoosjer ja klopt ja als micro de studio koopt dan halen ze de bezem er door heen. Als ze alleen de game ex kopen voor xbox verwacht ik dat micro niks doet behalve een verwachting er van denk ik dan.

0

Aanbevolen voor jou