Ontwikkelaars kunnen cross-play nu in alle PS4-games implementeren

Ontwikkelaars kunnen cross-play nu in alle PS4-games implementeren

Cross-play op PlayStation 4 is uit bèta gegaan. Dat betekent dat ontwikkelaars in potentie de techniek in al hun games kunnen toevoegen.

Dat meldt Wired. Natuurlijk wordt niet elke game geschikt voor cross-play, maar zolang een studio dit wil implementeren in een PS4-game, is het mogelijk. Cross-play, voor de duidelijkheid, betekent dat spelers op een systeem in de online multiplayer kunnen spelen tegen gamers op een ander systeem.

Volgens Wired is Call of Duty: Modern Warfare de eerste grote game die hier gebruik van gaat maken. Activision liet eerder al weten dat het spel cross-play opties krijgt. De shooter komt op 25 oktober uit. Sinds deze week is cross-play tussen de PS4- en Xbox One-versies van PlayerUnkown's Battlegrounds ook beschikbaar.

In het Wired-interview met Sony's Jim Ryan wordt verder ook gepraat over PlayStation Now - eerder deze week kondigde Sony aan de prijs van de service te halveren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eindelijk gaat Sony de goede kant op, hopelijk zullen ze dit ook doorzetten bij de PS5

0
test

Ik heb Cross Save bij Destiny 2, en daar ga je niet tegen elkaar vechten, maar kun je wel switchen van PS4 naar PC. Erg fijn want de besturing van een muis+keyboard is toch net iets fijner dan 2 stickies ;) Het lijkt mij erg lastig om als PS4 speler tegen een PC speler te spelen, vooral doordat reactie snelheid met de muis of sticks een grote factor is bij FPS spelen zoals Call of Duty. Eens kijken of dit lang stand gaat houden of dat PC speler al snel van cheating wordt beschuldigd ;)

0
test

@Bevers En dan toch zijn er genoeg spelers die beter zijn met een controller dan met muis/keyboard.. Zelf kan ik overigens niet met keyboard spelen, en heb dan ook een joystick in mijn linkerhand om mee te lopen en een hoop acties mee te doen (wel een joystick met aardig wat knoppen), en natuurlijk in mijn rechterhand gewoon de muis. Had al langer last van moeilijk met keyboard kunnen spelen indertijd, totdat ik per ongeluk mijn joystick aanraakte die op mijn bureau stond en zag dat mijn character ineens bewoog (Unreal tournament 99), sindsdien speel ik met joystick.. lekker achterover in de stoel ipv vooroverhangend op mijn toetsenboard.

0

Aanbevolen voor jou