Ontwikkelaar Xenoblade en Baten Kaitos maakt Wii U-game | Gamer.nl

Ontwikkelaar Xenoblade en Baten Kaitos maakt Wii U-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het is niet de eerste keer dat dit nog onbekende project van Monolith opduikt op zijn website, maar wel de eerste keer dat de Wii U ermee gea ocieerd wordt. De studio is sinds vorig jaar op zoek naar nieuwe werknemers voor het project. In juni 2010 stond er op de vacaturepagina van Monolith dat het project werd uitgebreid. Kort geleden doken er al geruchten op dat Monolith Soft aan een nieuw deel in de Baten Kaitos-serie werkt, maar daarover heeft de ontwikkelaar geen mededelingen gedaan.

Sinds 2007 is Monolith Soft een studio van Nintendo. Voor die tijd had uitgever Namco Bandai een groot aandeel in de in 1999 opgerichte Japanse studio. Desalniettemin maakt de studio af en toe nog spellen voor Namco Bandai, zo ontwikkelde het in 2009 de Nintendo DS-game Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans. Verder maakte Monolith onder andere Baten Kaitos en Disaster: Day of Crisis.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou