Maxis wil nog geen beloftes doen over wanneer en of de offline modus er uiteindelijk komt. De ontwikkelaar zegt enkel dat het een veelgevraagde feature is door spelers en dat het momenteel de mogelijkheden onderzoekt om deze toe te voegen. Voorheen werd door Maxis gecommuniceerd dat een pure offline speelervaring binnen SimCity niet mogelijk is omdat veel van de simulatieberekeningen door de online servers gemaakt worden. Een modder bewees een week na release echter dat het spel wel offline te spelen is. 

Officieel staat SimCity nog geen modificaties aan het spel toe, iets wat in SimCity 4 nog wel kon. Maxis zei in een eerdere blogpost al dat het ook hiervan de mogelijkheden onderzoekt, zolang het de multiplayerervaring niet aanpast. De offline modus wordt door het bedrijf geopperd als een manier om deze regel te omzeilen.

Geen grotere steden

Maxis sluit tegelijkertijd uit dat de omvang van steden gaat vergroten. Veel spelers zeggen de huidige maximale grootte te klein te vinden. De ontwikkelaar heeft er naar eigen zeggen enkele maanden mee geëxperimenteerd, maar is tot de conclusie gekomen dat zijn GlassBox-engine niet langer goed kan functioneren wanneer de steden in omvang toenemen.