Ontwikkelaar Dungeons & Dragons Online klaagt Atari aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Turbine is van mening dat Atari onder hun overeenkomst uit probeert te komen om zo een concurrerend spel op de markt te zetten. Atari zou ontwikkelaar Cryptic Studios aan het werk hebben gezet om een NeverwinterNights MMO te maken. Neverwinter Nights is namelijk gebaseerd op hetDungeons & Dragons-universum.

Daarnaast vindt de ontwikkelaar dat Atari kwade wil heeft getoond met betrekking tot de beloofde ondersteuning van Dungeons en Dragons Online: Stormreach en de aankomende free-to-play versie van het spel, Dungeons & Dragons Online Unlimited, terwijl ze wel royalty's in ontvangst bleven nemen.

Valse redenen

Verder beticht Turbine Atari ervan dat ze bij de recentelijk overeengekomen afspraken al bezig waren om "valse redenen te bedenken om te dreigen de contractuele overeenkomst te ontbinden".

Atari schijnt op haar beurt Turbine weer aan te klagen omdat deze informatie en royalties achter zou hebben gehouden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou