Ontwikkelaar Dark Souls verwijdert 'te moeilijke inhoud' | Gamer.nl

Ontwikkelaar Dark Souls verwijdert 'te moeilijke inhoud' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We willen Dark Souls zo moeilijk mogelijk maken", verheldert director Hidetaka Miyazaki tijdens een interview met website Computer And Videogames in San Francisco vorige week. Het doel is echter wel om het uitspelen van de game niet onmogelijk te maken. "Er was veel inhoud die geschrapt moest worden omdat deze simpelweg te moeilijk was", vertelt Miyazaki. "Het is moeilijk om te geloven, maar we proberen dingen die te pittig zijn, aspecten die je zin in om te eten wegnemen, te vermijden."

From Software hanteert een systeem met vaste regels om de moeilijkheidsgraad van de inhoud te bepalen. "Alles wat niet aan deze regels voldoet zal niet in het spel te vinden zijn", vertelt Miyazaki. "We handhaven dit systeem om niet af te wijken van de kernideeën en filosofieën met betrekking tot de moeilijkheidsgraad. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de vaardigheid, de reflexen en de behendigheid van een speler. Die willen we geen grote factor laten spelen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou